نقد و بررسی هواوی نوا 8

به گزارش مجله فضای وب، هواوی نوا 8 را می توان یکی از بهترین میان رده هایی دانست که اواسط سال 2021 راهی بازار شده و با توجه به قیمتی که دارد، از مشخصات فنی بسیار خوبی برخوردار است تا جایی که می توان آن را یک میان رده رده بالا در نظر گرفت. از آن جایی که این گوشی وارد بازار ایران هم شده است، تصمیم گرفتیم به نقد و بررسی آن بپردازیم تا ببینیم ارزش خرید آن به نسبت سایر میان رده ها تا چه مقدار است؟ در این نقد و بررسی با خبرنگارانمگ همراه باشید.

نقد و بررسی هواوی نوا 8

همانطور که احتمالا در جریان هستید، هواوی دو سالی هست که از طریق گوگل تحریم شده و به سرویس های این شرکت دسترسی ندارد. در نتیجه این تحریم هواوی تصمیم گرفت سرویس اختصاصی خود را برای گوشی هایش توسعه دهد. بدین ترتیب وقتی نوا 8 را خریداری می کنید، به جای سرویس های گوگل، سرویس HMS را مشاهده خواهید کرد که مخفف Huawei Mobile Services است. سرویس HMS با داشتن App Gallery نیازهای کاربران از سرویس های گوگل را با ارائه اپلیکیشن های مشابه برطرف کرده و هواوی از روش های مختلف (به طور مثال همکاری با اپلیکیشن های ایرانی) مرتبا در حال بهبود شرایط آن است تا بتواند کاربرانش را راضی نگه دارد. بنابراین موضوع تحریم چیزی از کیفیت همیشگی گوشی های هواوی کم نمی کند چرا که هستند بسکمک از کاربرانی که حتی بدون سرویس ها و اپلیکیشن های گوگل هم می توانند نیاز خود را برطرف کنند.

البته در هواوی نوا 8 شاهد بکارگیری سیستم عامل اندروید هستیم اما نه نسخه رسمی و کامل. این یعنی خبری از اپلیکیشن های از پیش نصب شده گوگل در آن نیست و باید بدون سرویس های این شرکت به استفاده از گوشی خود بپردازید. این موضوع در عین حال که برای خیلی از کاربران اهمیت دارد، برای تعداد زیادی از آن ها واقعا نقطه ضعف خاصی به حساب نمی آید چون همانطور که گفته شد شرکت چینی پیوسته در حال ارائه آپدیت های مختلف برای بهبود شرایط گوشی هایش است. اگر جز آن دسته از کاربرانی هستید که خیلی بهره مندی از خدمات و اپلیکیشن های گوگل برایتان مهم نیست، این نقد و بررسی می تواند به شما در انتخابی درست و مطمئن کمک کند چرا که کیفیت محصولات هواوی واقعا بالاست و در صورتی که نیازی به خدمات یاد شده ندارید، می توانید روی گوشی های این شرکت چینی به عنوان یکی از باکیفیت ترین محصولات حساب کنید.

اما می پردازیم به بررسی هواوی نوا 8 تا ببینیم این گوشی به عنوان یک میان رده قدرتمند، چه قابلیت های خوب و ارزشمندی دارد که ما را مجاب می کند برای خرید آن هزینه کنیم.

معینات هواوی نوا 8 در یک نگاه

  • معینات بدنه: بدنه از جنس شیشه و فریم از جنس آلومینیوم - 7.6 × 74.1 × 160.1 میلی متر - 169 گرم - دو سیم کارت نانو
  • معینات نمایشگر: 6.57 اینچی از نوع OLED با قابلیت نمایش 1 میلیارد رنگ - رفرش ریت 90 هرتزی - پشتیبانی از قابلیت HDR10 - وضوح تصویر 2340 × 1080 با تراکم پیکسلی 392 پیکسل بر هر اینچ - نسبت تصویر 19.5:9
  • معینات پردازنده: کرین 820E (با لیتوگرافی 7 نانومتری) - 6 هسته ای، 3 هسته با فرکانس 2.22 گیگاهرتز از نوع Cortex-A76 و سه هسته با فرکانس 1.84 گیگاهرتز از نوع Cortex-A55 - پردازشگر گرافیکی Mali-G57 (با شش هسته)
  • حافظه رم و حافظه داخلی: 128/8 و 256/8 گیگابایت
  • سیستم عامل و نرم افزار: اندروید 11 با رابط کاربری EMUI 12 (بدون پشتیبانی از اپلیکیشن ها و سرویس های گوگل)
  • معینات دوربین: دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.9 - دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 و زاویه تحت پوشش 120 درجه - سنسور سنجش عمق 2 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 - سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 - دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0، قابلیت ضبط ویدیو 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه و پشتیبانی از HDR
  • قابلیت های دوربین اصلی: فیلم برداری در وضوح 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه و 720P با سرعت 960 فریم بر ثانیه - دارای لرزشگیر الکترونیکی تصویر
  • باتری و شارژر: 3800 میلی آمپر ساعت با پشتیبانی از شارژر سریع 66 واتی (امکان شارژ کامل گوشی در مدت 35 دقیقه طبق ادعای شرکت) - پشتیبانی از فناوری شارژ معکوس با سرعت 5 وات
  • سنسورها: سنسور اثرانگشت درون نمایشگر (اپتیکال)، شتاب سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب نما

جعبه گشایی هواوی نوا 8

هواوی نوا 8 یک گوشی میان رده است و به همین علت انتظار داریم تمام آنچه که باید، درون بسته بندی آن وجود داشته باشد. در درجه اول با خود بسته بندی شروع می کنیم. جایی که شاهد یک جعبه نسبتا بزرگ، برخلاف آنچه که شرکت ها امروز برای پرچم دارها در نظر می گیرند روبرو هستیم. این یعنی آداپتور شارژر هم درون جعبه حضور دارد که خبر خوبی است.

با باز کردن جعبه، خود گوشی را شاهد هستیم که درون یک لایه پلاستیکی محافظ قرار گرفته است. بعد از آن، یک جعبه دیگر دیده می شود که درون آن یک قاب ژله ای و سوزن سیم کارت قرار گرفته است. در نهایت هم می رسیم به شارژر 66 واتی که سرعت بسیار عالی در زمینه شارژ گوشی دارد و خوشحالیم چنین آداپتور پرسرعتی درون جعبه در دسترس قرار گرفته است و مجبور نیستیم برای آن به صورت جداگانه هزینه ای پرداخت کنیم.

با این وجود در جعبه گوشی خبری از هندزفری نیست. از آن جایی هم که این گوشی از جک 3.5 میلی متری بهره نمی برد، کاربر برای اتصال هندزفری سیمی یا باید مدلی با خروجی ورودی USB-C خریداری کند یا یک مبدل USB-C به جک 3.5 میلی متری. در غیر این صورت با خرید یک هدفون بی سیم هم می توانید نیاز خود را در این زمینه برطرف کنید. جز این موارد، هیچ چیز دیگری درون جعبه هواوی نوت 8 دیده نمی شود.

طراحی، کیفیت ساخت و سهولت در استفاده

اما از جعبه گشایی که بگذریم می رسیم به خود محصول؛ جایی که یک گوشی 6.57 اینچی را شاهد هستیم که طبق استانداردهای امروزی، یک گوشی نه چندان بزرگ و نه چندان کوچک به شمار میرود. از طرفی هواوی از میزان حواشی این گوشی هم کاسته است تا نوا 8 به یکی از کم حاشیه ترین میان رده های سال 2021 تبدیل شود. همین موضوع هم سبب شده که در دست نگه داشتن آن واقعا لذت بخش باشد. گوشی اصلا حس یک محصول بزرگ را به شما نمی دهد چرا که یکی از اصلی ترین دلایل بزرگی نمایشگر آن در واقع کاهش حواشی است و نه افزایش میزان کلی آن.

نکته قابل توجه دیگر در رابطه با این گوشی این است که هواوی آن را برخلاف بسکمک از میان رده های دیگر، با نمایشگری منحنی تولید کرده است. به این معما که گوشی از کناره ها خمیده است و همین موضوع سبب شده بخش بزرگی از پنل جلویی را نمایشگر تشکیل دهد. برای مقایسه، گلکسی A72 که یکی از بهترین میان رده های سال 2021 سامسونگ به شمار میرود در هر چهار طرف خود حواشی نسبتا محسوسی دارد و از طرفی نمایشگر آن خمیده هم نیست. در نهایت این باعث شده نسبت صفحه به پنل جلویی در کننده هواوی حدودا 90 درصد (89.3 درصد) و در کننده سامسونگ هم حدودا 85 درصد (84.4 درصد) باشد. لازم به ذکر است دوربین سلفی هم به صورت حفره ای در بخش مرکزی دیده می شود؛ جز این هیچ چیز دیگری وجود ندارد که یکپارچگی نمایشگر را بر هم بزند.

یکی از دلایلی که باعث شده نوا 8 را گوشی بسیار خوش دستی بدانیم این است که وزن آن تنها به 169 گرم می رسد. در حالی که وزن بسکمک از میان رده های بازار از این میزان بیشتر است که برای نمونه باز هم می توان به همین گلکسی A72 اشاره کرد که 203 گرم وزن دارد. ضخامت این محصول هم بسیار کم است؛ به گونه ای که به راحتی درون جیب جای می گیرد و به لطف گوشه های منحنی که دارد، راحت در دست می نشیند و اصلا حس بدی به کاربر القا نمی کند. خصوصا اینکه کیفیت ساخت آن هم به خاطر استفاده از شیشه و آلومینیوم بسیار بالا است که این مورد هم در دست نگه داشتن آن را به کاری لذت بخش و دلنشین تبدیل می کند.

روی پنل پشتی اما شاهد یک ماژول بیضی شکل نسبتا بزرگی هستیم که میزان بیرون زدگی آن از پنل خیلی زیاد نیست اما خود ماژول واقعا بزرگ است. درون این ماژول یک دوربین اصلی، یک دوربین فوق عریض و دو دوربین ماکرو و سنجش عمق بکار گرفته شده است که در مجموع تعداد دوربین های این گوشی را به چهار می رساند. یک فلش LED هم در بخش راست-پایین دوربین اصلی دیده می شود. جز این ماژول، شاهد نام برند نوا (و در پایین آن نام هواوی) در پایین ترین بخش پنل پشتی هستیم که نمای زیبا و در عین حال ساده ای به گوشی بخشیده است.

از این ها گذشته، باید رنگ خاصی هم که هواوی برای این محصول در نظر گرفته است اشاره کنیم. در معینات فنی این محصول، رنگ طلایی درج شده است اما وقتی آن را در دست می گیرید، یک انعکاس فوق العاده زیبا و مجذوب کننده از چندین رنگ مختلف را ایجاد می کند که به لطف آن، زیبایی گوشی دوچندان می شود.

اما می رسیم به فریم های کناری گوشی. همانطور که گفته شد، فریم گوشی از جنس آلومینیوم است و همین موضوع هم سبب شده وقتی گوشی را در دست می گیرد، حس یک پرچم دار باکیفیت به شما القا شود. هواوی اما روی طرف راست این فریم فلزی دو کلید تعبیه کرده که یکی کوچک و دیگری نسبتا دو برابر بزرگ تر است. کلید کوچک مطابق انتظار نقش کلید پاور را ایفا می کند اما کلید بزرگ تر برای کنترل صدا بکار می رود. روی فریم سمت چپ هیچ کلید فیزیکی یا به طور کلی حفره ای دیده نمی شود. اما در فریم بالایی شاهد یک میکروفون و درگاه سیم کارت و در فریم پایینی هم شاهد میکروفون دیگر، درگاه USB-C و بلندگو هستیم که در واقع تنها بلندگوی این گوشی به شمار می رود اما کیفیت خوبی دارد و صدا را با بلندی خوبی به گوش کاربر می رساند. هرچند نمی توان انکار کرد که بلندگوی استریو برای میان رده ای با این قیمت یک قابلیت مورد انتظار بود.

به طور کلی این گوشی از لحاظ طراحی و راحتی قرارگیری در دست نمره بسیار قابل قبولی دریافت می کند و می توان آن را یکی از بهترین و شاید بهترین میان رده زیر 500 دلار دانست که از چنین طراحی باکیفیت و مجذوب کنندهی بهره می برد. اما حیف شد که هیچ استاندارد مقاومتی در این گوشی وجود ندارد و این یعنی کننده مجذوب کننده هواوی در برابر نفوذ آب یا گرد و غبار، هیچ مقاومتی ندارد و اگر هم داشته باشد، رسما آزمایش و تایید نشده است.

کیفیت نمایشگر

نمایشگر هواوی نوا 8 کیفیت بسیار خوبی دارد. اینکه بخواهیم بگوییم فراتر از انتظار ظاهر شده است حرف درستی نیست. در واقع کننده هواوی نمایشگری مثل تمام گوشی های هم رده خود دارد اما رفرش ریت آن به 90 هرتز می رسد. این یک مورد مثبت برای نوا 8 به شمار میرود اما قطعا چیزی نیست که بخواهیم بگوییم این محصول را از سایر میان رده ها متمایز کرده است. چرا که این روزها بسکمک از میان رده ها و حتی گوشی های اقتصادی نمایشگری با این میزان رفرش ریت دارند.

اما تمام این گفته ها به این معنا نیست که نوا 8 نمایشگر ضعیفی دارد. در بین میان رده ها، در اختیار داشتن نمایشگری 6.57 اینچی با وضوح 1080 × 2340 و تراکم پیکسلی 392 پیکسل بر هر اینچ، کاملا ایدئال محسوب می شود و باید از این نظر عملکرد هواوی را کاملا خوب ارزیابی کنیم. با امکان نمایش 1 میلیارد رنگ در پنلی از جنس OLED و همچنین به لطف فناوری HDR10، این گوشی حین تماشای ویدیو، عکس، وب گردی و یا انجام بازی، دقیق ترین و بهترین رنگ ها را با وضوحی بسیار عالی (در حد و میزان های خود) به شما نمایش می دهد. بنابراین اگر ملاک خرید شما یک گوشی با نمایشگر نسبتا عالی باشد، قطعا هواوی نوا 8 می تواند نیاز شما را به بهترین شکل ممکن برآورده کند.

روی این نمایشگر همانطور که گفته شد سنسور دوربین سلفی قرار گرفته است که به خاطر نوع پنل (OLED)، اصلا پخش رنگ در اطراف آن دیده نمی شود. خود دوربین هم میزان بسیار کوچکی دارد و حین انجام کارهای مختلف اصلا یکپارچگی نمایشگر بزرگ نوا 8 را بر هم نمی زند. از طرفی هواوی حواشی اطراف این نمایشگر را هم کاهش داده است؛ به گونه ای که اطراف این گوشی اندکی خمیده است. این کار باعث شده علاوه بر افزایش مجذوب کنندهیت و زیبایی گوشی، بخش بزرگی از پنل جلو را هم نمایشگر تشکیل دهد.

هواوی حسگر اثرانگشت را هم درون این نمایشگر قرار داد. حسگری از نوع اپتیکال که سرعت خوبی در شناسایی اثرانگشت کاربران و بازگشایی قفل صفحه دارد. البته شاید بعد از قرار دادن شیشه محافظ صفحه و اندکی کثیف شدن قسمت سنسور، فرایند باز شدن قفل صفحه اندکی کندتر شود یا اینکه گاهی اوقات با تلاش اول گوشی باز نشود اما این مورد آزاردهنده نیست و خیلی کم پیش می آید در باز کردن قفل گوشی یا شناسایی اثرانگشت خود به آن دچار مشکل شوید.

کیفیت صدا

هواوی نوا 8 از یک بلندگو بهره می برد. در واقع بلندگوی این گوشی استریو نیست و به همین علت شاید به نسبت گوشی هایی که از چنین بلندگوهایی بهره می برند اندکی در میزان شفافیت و وضوح صدا عملکرد ضعیف تری داشته باشد. اما این موضوع اصلا به این معنا نیست که کیفیت بلندگوهای این گوشی ضعیف است. از لحاظ شفافیت و بلندی صدا، عملکرد هواوی نوا 8 کاملا خوب ارزیابی می شود اما طبیعتا نمی توان انتظار داشت همه چیز به خوبی گوشی هایی باشد که از بلندگوی استریو بهره می برند. لازم به ذکر است این گوشی از هندزفری درون جعبه و جک هدفون هم بهره نمی برد و در طول بررسی روی بلندگو قرار داشت.

طول عمر باتری نوا 8

اما بعد از بیان نقاط قوت فراوانی که نوا 8 داشت، می رسیم به یکی از نقطه ضعف های مهم این گوشی که یکی از معین کننده ترین عوامل قبل از خرید یک گوشی به شمار میرود و آن هم طول عمر باتری است. هوای میان رده نسبتا بزرگ خود را به یک باتری 3800 میلی آمپر ساعتی مجهز کرده است. این یعنی باتری با این ظرفیت باید بتواند نیاز نمایشگر بزرگ و 90 هرتزی این گوشی را در طول روز برآورده کند که طبیعتا چنین اتفاقی رخ نمی دهد.

اگر استفاده سبکی از گوشی داشته باشید، یعنی خیلی معمولی وب گردی کنید و ویدیو تماشا کنید یا حتی چند دقیقه ای با آن بازی کنید، شاید بتوانید به سختی تا یک روز روی شارژدهی آن حساب کنید اما اگر شدت استفاده از حد معمولی اندکی فراتر برود، قطعا نیاز خواهید داشت در طول یک روز کامل، دو بار گوشی را شارژ کنید. چون این محصول نمایشگر بسیار بزرگی دارد و قطعا نمی تواند شارژ لازم را با یک باتری 3800 میلی آمپر ساعتی برای آن فراهم کند.

البته اگر رفرش ریت را روی 60 هرتز قرار دهید شاید بتوانید در حالت معمولی یک روز از گوشی استفاده کنید اما بعید به نظر می رسد در هر دو حالت، میزان نگه داری شارژ بیشتر از یک روز طول بکشد. طبق بررسی های دقیق اجرا شده، این گوشی پس از دریافت تمام آپدیت های عرضه شده، توانست در نگه داری شارژ در انجام کارهای مختلف، یک روز دوام داشته باشد که مناسب ارزیابی می شود. البته اگر کمتر از 8 ساعت در طول روز با این گوشی به انجام کارهای معمولی بپردازید شاید بتوانید تا 1 روز و نیم هم روی توانایی های باتری آن حساب کنید. نقطه قوت اصلی این گوشی در زمینه نگه داری شارژ به پخش ویدیو مربوط می شود؛ جایی که کننده هواوی می تواند تا حدودا یک روز به صورت مداوم به پخش ویدیو بپردازد و از این جهت برای عاشقان فیلم و سریال گزینه عالی به شمار میرود.

اما می رسیم به شارژر نوا 8 که یکی از بهترین قابلیت های آن به شمار میرود. این شارژر 66 واتی است و در حال حاضر در بین گوشی های میان رده، کمتر محصولی را شاهد هستیم که چنین شارژر سریع و قدرتمندی داشته باشد. طبق ادعاهای هواوی، این شارژر باید بتواند در مدت زمان 35 دقیقه گوشی را به طور کامل شارژ کند و در مدت 15 دقیقه هم میزان شارژ آن را از 0 به 60 درصد برساند که تا حدودی با تست های اجرا شده از طریق ما مطابقت دارد.

نرم افزار و عملکرد سخت افزاری

هواوی نوا 8 متاسفانه در این بخش یک نقطه ضعف دارد که اگر این مورد وجود نداشت شاید می توانستیم آن را در جمع بهترین میان رده های سال 2021 از هر نظر دسته بندی کنیم. قطعا می دانید در رابطه با چه چیزی صحبت می کنیم. در سال 2019، شرکت چینی از طریق گوگل تحریم شد و در نتیجه، این شرکت به صورت رسمی اجازه استفاده از اپلیکیشن ها یا خدمات گوگل را در گوشی های خود ندارد. هواوی نوا 8 هم جز آن دسته از گوشی هایی قرار می گیرد که مشمول این تحریم می شوند. بنابراین با خرید این گوشی اولین چیزی که متوجه نبود آن می شوید، پوشه مخصوص اپلیکیشن های گوگل است.

بنابراین در بخش نرم افزار اندکی با شرایط پیچیده روبرو هستیم. در حال حاضر سیستم عامل اختصاصی هواوی یعنی هارمونی روی 120 میلیون نسخه از گوشی های این شرکت نصب شده است و روز به روز هم تعداد آن ها اضافه می شود. این یعنی به نظر نمی رسد به این زودی ها رابطه گوگل و هواوی به شکل سابق بازشود چرا که هواوی روی سیستم عامل اختصاصی خود سرمایه گذاری زیادی انجام داده است و هر دفعه هم به فابلیت های خوب آن اضافه می کند. البته عرضه بسکمک از گوشی هایی که از این سیستم عامل استفاده می کنند به بازار چین محدود می شود چرا که فقط در این کشور می توان با این سیستم عامل از گوشی استفاده کرد. آن دسته از گوشی های این شرکت که وارد بازار جهانی می شوند همچنان با همان رابط کاربری EMUI سوار بر سیستم عامل اندروید در دسترس قرار می گیرند که نوا 8 هم در این دسته قرار می گیرد.

هواوی نوا 8 از اندروید 11 به عنوان سیستم عامل پیش فرض خود بهره می برد که خبری از سرویس ها یا اپلیکیشن های گوگل در آن نیست. اما به لطف رابط کاربری EMUI 12.0.1 و قابلیت های متنوعی که دارد، کاربران به بسکمک از چیزهایی که از یک گوشی نیاز دارند دسترسی خواهند داشت. البته جای خالی اپلیکیشن های گوگل واقعا حس می شود ولی به نظر می رسد باید قبل از خرید حتما نیازهای خود را در نظر بگیرید. با خرید این محصول به جای پلی استور به فروشگاه هواوی اپ گالری و سرویس های HMS (مخفف Huawei Mobile Services یا همان خدمات موبایلی هواوی) دسترسی خواهید داشت. امکان سایدلود اپلیکیشن ها یعنی دانلود آن ها از فضایی بیرون از فروشگاه هم فراهم است. بنابراین شاید به طور کلی بتوانیم بگوییم از لحاظ تجربه نرم افزاری خیلی با مشکل روبرو نمی شوید چون بسکمک از آن ها به صورت فایل APK در اینترنت در دسترس قرار دارند.

اما در رابطه با رابط کاربری EMUI 12 باید بگوییم که شرکت چینی این رابط را چندین ماه پیش رونمایی کرد و به صورت کلی می توانیم بگوییم تمام قابلیت ها و امکانات آن شبیه به چیزی است که در سیستم عامل اختصاصی خود شرکت شاهد هستیم. از لحاظ ظاهری هم این رابط بسیار دلنشین و کار کردن با آن مجذوب کننده است. با بهینه سازی هایی که روی این رابط انجام گرفته، می توانیم بگوییم در استفاده روزانه با کندی یا لگ روبرو نخواهید شد و انیمیشن ها هم بسیار روان و نرم اجرا می شوند خصوصا اگر رفرش ریت روی 90 هرتز تنظیم شود.

دسترسی به منوی تنظیمات سریع و همچنین پنل اعلانات هم به ترتیب با سوایپ از سمت راست-بالای نمایشگر و چپ-بالای نمایشگر به پایین صورت می گیرد. مثلا در گوشی های سامسونگ فرقی نمی کند از کدام قسمت بالای نمایشگر به پایین سوایپ می کنید، پنل تنظیمات و اعلانات در یک صفحه ظاهر می شوند اما در گوشی های هواوی برای جلوگیری از شلوغی، قسمت بالایی نمایشگر به دو بخش تقسیم می شود؛ با سوایپ از راست به پایین پنل اعلانات و با سوایپ از چپ به پایین، منوی تنظیمات سریع باز خواهد شد. علاوه بر این ها، در بین گزینه های موجود در پنل تنظیمات سریع، گزینه +Device را شاهد هستیم که به کاربر اجازه می دهد میت پد و میت بوک را به گوشی متصل کنند. همچنین Huawei Vision هم امکان اشتراک گذاری صفحه با تلویزیون را به کاربر می دهد.

اگر از میت بوک استفاده می کنید که در آن اپلیکیشن PC Manager 11.1 به بالا نصب شده است، به لطف رابط کاربری EMUI 12 می توانید به راحتی بین آن و گوشی اتصال برقرار کنید و به جابه جایی فایل ها بپردازید. این کار از طریق گزینه ای تحت عنوان Distributed File System درون گوشی صورت می گیرد.

در رابطه با قدرت سخت افزاری گوشی هم باید بگوییم که اگر جز آن دسته از کاربرانی نیستید که مرتبا با گوی بازی های سنگین انجام می دهند و فقط برای سرگرمی به انجام بازی می پردازند، هواوی نوا 8 بهترین انتخاب خواهد بود. البته این بدان معنا نیست که این محصول از توان سخت افزاری پایینی بهره می برد. در واقع اگر بخواهید بازی های سنگین هم با گوشی انجام بدهید، می توانید روی توانایی های این محصول حساب کنید اما پیشنهاد می شود تنظیمات را روی حالت High قرار ندهید چون پردازنده ای که درون گوشی قرار گرفته است در دسته پردازنده های میان رده قرار می گیرد.

هواوی برای نوا 8 از یک تراشه 6 هسته ای استفاده کرده است در حالی که تقریبا می توانیم بگوییم تمام میان رده ها از 8 هسته پردازشی بهره می برند. با این حال هواوی برای این محصول از تراشه کرین 820E استفاده کرده است که مبتنی بر لیتوگرافی 7 نانومتری است و از 3 هسته Cortex-A76 با فرکانس 2.22 گیگاهرتز و سه هسته Cortex-A55 با فرکانس 1.184 گیگاهرتز تشکیل شده است. پردازشگر گرافیکی که در این تراشه برای انجام کارهای سنگین ایفای نقش می کند، Mali-G57 نام دارد که از 6 هسته تشکیل شده است. به صورت کلی این مجموعه برای انجام تمام بازی ها، حتی آسفالت 9 مناسب است البته به شرط اینکه تنظیمات را روی حالت ماکزیمم قرار ندهید.

در کنار این پردازنده از 8 گیگابایت حافظه رم هم استفاده شده است که 128 و 256 گیگابایت حافظه داخلی هم آن را همراهی می کند. بدین ترتیب از بابت اجرای چندین اپلیکیشن به صورت همزمان هم هیچ نگرانی نخواهید داشت چرا که 8 گیگابایت رم، یک میزان استاندارد و کاملا مناسب برای یک گوشی میان رده به شمار میرود و عملکرد سریع و خوب آن را برای مدت زمان طولانی تضمین می کند.

در بنچمارک گیک بنچ، عملکرد این تراشه در بخش تک هسته ای 567 و در بخش چند هسته ای به 1914 رسید. این عملکرد تقریبا این گوشی را به محصولی در حد و میزان های گلکسی A52 5G تبدیل می کند که پیروز شد این تست را با امتیاز 647 و 1919 به ترتیب در بخش تک و چند هسته ای به سرانجام برساند. البته نوا 8 اندکی ضعیف تر ظاهر شده است و بنابراین همانطور که گفته شد، نباید انتظار داشت در اجرای بازی ها عملکرد فوق العاده ای داشته باشد. جالب اینجاست که هواوی در بازار چین این گوشی را با تراشه کرین 985 در دسترس قرار داد اما در بازار جهانی آن را به تراشه کرین 820E مجهز کرد.

دوربین

رابط دوربین نوا 8 بسیار ساده و به دور از هرگونه تنظیمات اضافی یا پیچیدگی خاص است. به این صورت که حتی اگر آشنایی خاصی هم با گوشی های هواوی نداشته باشید می توانید به راحتی به گشت و گذار بین حالت های مختلف آن بپردازید و تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کنید.

هواوی نوا 8 روی پنل پشتی خود از یک ماژول نسبتا بزرگ با چهار دوربین درون آن بهره می برد. ماژول دوربین ما را به یاد گوشی های تازه و پرچم دار هواوی می اندازد. البته این موضوع طبیعی است چرا که گوشی های تازه هواوی یک زبان طراحی خاص را دنبال می کنند و نوا 8 هم از این قاعده مستثنی نیست. حتی نوا 9 هم از این طراحی بهره می برد. اما آنچه که درون این ماژول ها قرار گرفته است از خود آن مهم تر است.

در رابطه با دوربین های این گوشی صحبت می کنیم. جایی که شاهد یک دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.9، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و زاویه دید 120 درجه و دو دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو و سنجش عمق با دیافراگم f/2.4 هستیم. به صورت کلی باید عملکرد دوربین اصلی این گوشی را در نور روز نسبتا خوب ارزیابی کنیم. دوربین فوق عریض هم اگر نور به میزان کافی وجود داشته باشد عملکرد خوبی دارد اما در نور شب، فقط می توان روی توانایی های دوربین اصلی حساب باز کرد که در حد یک میان رده عملکرد نسبتا خوبی دارد. شما می توانید نمونه تصاویر ثبت شده از طریق این گوشی را در حالت های مختلف در زیر تماشا کنید.

اگر دقت کنید می بینید که رنگ هایی که به ثبت رسیده اند اندکی سرد هستند و همین موضوع باعث می شود جزئیات در تصاویری که در منطقه ها روشن به ثبت رسیده اند خیلی حفظ نشود. حتی زمانی که HDR هم فعال می شود اگرچه تفاوتی با حالت استاندارد دارد اما باز هم در مقایسه با بهترین میان رده های بازار در زمینه عکاسی، می بینیم که نوا 8 عملکرد خیلی دقیقی ندارد و جزئیات را به خوبی به نمایش نمی گذارد. در حال زوم هم به خاطر عدم بهره مندی از دوربین تله فوتو، کیفیت تصاویر به شدت کاهش پیدا می کند و عملا تصویر برای اشتراک گذاری مناسب نیست. مگر اینکه روی زوم 2 برابری بخواهید حساب کنید.

در نور شب اما علی رغم بهره مندی از حالت Night Mode، هواوی نوا 8 نتوانست انتظارات ما را برآورده کند و مطابق تصاویر بالا، اصلا نتیجه دلخواه بدست نمی آید. فقط به نظر می رسد تصاویر روشن تر شده اند اما این اتفاق به قیمت از دست رفتن تقریبا تمام جزئیات خوب تصویر صورت می گیرد. البته در این حالت باید قید عکاسی با دوربین فوق عریض را بزنید چون حتی دوربین اصلی هم شما را در این زمینه کاملا راضی نمی کند.

عملکرد دوربین ماکرو چیزی نیست که بخواهیم بگوییم عالی است اما در حد و میزان های یک گوشی میان رده با این قیمت شما را راضی نگه می دارد. دقت داشته باشید که در این گوشی خبری از فوکوس اتوماتیک نیست و به همین علت دست شما باید کاملا ثابت باشد تا این گوشی بتواند از فاصله ای 4 سانتی متری، تصاویر نسبتا خوبی ثبت کند. اما در عکاسی پرتره، عملکرد این گوشی خیلی خوب نیست و نمی تواند خیلی خوب پس زمینه را حذف کند و در این زمینه اندکی مشکل دارد.

در فیلم برداری هم عملکرد هواوی نوا 8 بسیار خوب است. این گوشی می تواند در وضوح 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه به فیلم برداری بپردازد و کیفیت ویدیوهای ضبط شده در این حالت هم فوق العاده بالاست. به گونه ای که قطعا نیاز شما را اگر یک فرد علاقه مند (معمولی و نه حرفه ای) به عکاسی و فیلم برداری هستید برطرف می کند. البته به خاطر داشته باشید که منظورمان از علاقه مند این نیست که کارتان عکاسی حرفه ای باشد. اگر جز آن دسته از کسانی هستید که وقتی به طبیعت می فرایند یا در محل های خاص مثل جشن ها و مهمانی ها تمایل دارند با دوربین گوشی به عکاسی بپردازید، این گوشی می تواند جوابگوی نیاز شما باشد.

نمونه ویدیوی گرفته شده با Nova 8

دوربین سلفی

دوربین سلفی هم که درون نمایشگر این گوشی قرار گرفته است سنسوری به بزرگی 32 مگاپیکسل دارد. خوشبختانه این دوربین هم قادر است در وضوح 4K به ضبط ویدیو بپردازد و عکس های HDR ثبت کند که این برای یک گوشی میان رده واقعا عالی است. به صورت کلی عملکرد این دوربین هم در امر عکاسی و فیلم برداری در نور روز و در شرایطی که همه چیز عالی باشد، خوب ارزیابی می شود. اما به خاطر عدم بالا بود گستره دینامیکی، شاید جزئیات اندکی در سایه ها یا نقاط روشن خوب ثبت نشوند. شما می توانید در زیر، نمونه های ثبت شده از طریق دوربین سلفی نوا 8 را مشاهده کنید.

نتیجه گیری؛ آیا هواوی نوا 8 ارزش خرید دارد؟

با در نظر گرفتن تمام مواردی که گفته شد، در رابطه با ارزش خرید هواوی نوا 8 می توان اینطور گفت که این محصول برای کسانی مناسب است که خیلی استفاده خاصی از اپلیکیشن ها یا سرویس های گوگل ندارند. چون در این صورت انتخاب های بهتری در این محدوده قیمتی وجود دارند که بدون دردسر می توانند نیاز شما را در این زمینه برطرف کنند. همچنین اگر به گوشی میان رده ای نیاز دارید که ظرفیت باتری آن خیلی زیاد باشد و به راحتی شما را تا یک روز همراهی کند، نوا 8 انتخاب منطقی نخواهد بود. هرچند این ضعف با وجود شارژر 66 واتی بسیار سریع پوشانده می شود که در بررسی ها دیدیم عملکرد بسیار خوبی دارد.

اما نکاتی که باعث می شود این گوشی را به عنوان یک میان رده خوب به شما پیشنهاد کنیم، نمایشگر بزرگ، باکیفیت و 90 هرتزی این محصول است. همچنین عملکرد سخت افزاری این گوشی هم به لطف تراشه کم مصرف 7 نانومتری و 8 گیگابایت حافظه رم، رضایت بخش ارزیابی می شود و می تواند نیازهای شما را در حد معمولی و یا در بسکمک از موارد فراتر از آن برطرف کند. در بخش دوربین هم همانطور که مشاهده کردید، عملکرد پایدار و خوبی را در عکاسی و فیلم برداری با دوربین اصلی شاهد بودیم.

بنابراین به عنوان یک میان رده، این گوشی می تواند نیاز شما را با قابلیت هایی که دارد برطرف کند اما قیمتی که هواوی برای این محصول در نظر گرفت اندکی زیادتر از چیزی است که تصور می کردیم. در بازار گوشی های زیادی وجود دارند که با قیمت کمتر، قابلیت های بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهند که اگر قابلیت های خاص و هماهنگی عالی هواوی بین محصولات موجود در اکوسیستم این شرکت نباشد، شاید ارزش خرید بیشتری از آن داشته باشند. در نتیجه این گوشی را به عنوان یک میان رده، نسبتا خوب ارزیابی می کنیم.

نقاط قوت هواوی نوا 8

  • نمایشگر باکیفیت با رفرش ریت 90 هرتزی
  • طراحی زیبا و چشم نواز
  • دوربین سلفی با امکان فیلم برداری با کیفیت 4K
  • بدنه فلزی و بسیار باکیفیت بدنه
  • وزن و ضخامت کم
  • سرعت بسیار بالای شارژر
  • عملکرد خوب باتری در نگه داری شارژ

نقاط ضعف هواوی نوا 8

  • عدم بهره مندی از سرویس ها و اپلیکیشن های گوگل
  • عملکرد دور از انتظار دوربین اصلی در مقایسه با قیمت
  • عدم بهره مندی از جک هدفون
  • قیمت بالا در مقایسه با رقبای هم رده
  • عدم وجود هدفون درون جعبه
منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 25 آذر 1400 بروزرسانی: 25 آذر 1400 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 1881

به "نقد و بررسی هواوی نوا 8" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقد و بررسی هواوی نوا 8"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید