افسر سابق پلیس، در قتل جورج فلوید گناهکار شناخته شد
به گزارش مجله فضای وب، یک هیات منصفه آمریکایی در ایالت مینه سوتا، درک شووین، افسر سابق پلیس در مینیاپولیس را در محاکمه قتل جورج فلوید در قتل درجه دو، قتل درجه سه و آدمکشی درجه دو گناهکار شناخت.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، درک شووین که اکنون 45 ساله است، در زمان تلاش برای بازداشت جورج فلوید در مه گذشته که متهم بود در یک فروشگاه محلی از اسکناس 20 دلاری تقلبی استفاده کرده است، روی گردن این شهروند سیاه پوست آمریکایی برای سه بار و در مجموع به مدت حدود 10 دقیقه زانو زد. فلوید بعد از آنکه تقلا کرد و فریاد زد که نمی تواند نفس بکشد، حین بازداشت بیهوش شد و بعدا در بیمارستان جان باخت.
کشته شدن فلوید اعتراضات گسترده ای را در شهرهای ایالات متحده به راه انداخت و معترضان خشونت پلیس را محکوم کرده و خواستار برقراری عدالت برای سیاه پوستانی شدند که از دست افسران پلیس آمریکایی رنج برده اند.
قاضی پرونده پس از قرائت احکام در روز سه شنبه گفت، مجازات درک شووین ظرف هشت هفته اعلام خواهد شد. این قاضی گفت که وثیقه درک شووین هم باطل شده است.
تصاویری از مقابل دادگاه نشان می دهد که مردم مینیاپولیس از صدور این حکم ابراز شادمانی می کنند و نام فلوید را فریاد می زنند. درک شووین حداکثر با 75 سال حبس روبرو می شود.
چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا از صدور این حکم قدردانی کرد. او در پیامی توییتری نوشت: با این حال، یک حکم گناهکار بودن بدین معنا نیست که مشکل با سوءرفتار پلیس حل شده است. ما همچنان برای تغییر معنادار کار خواهیم کرد.
بنجامین کرامپ، وکیل خانواده فلوید هم پس از صدور این حکم گفت این نشان می دهد که آنها در طرف درست تاریخ ایستاده اند. ال شارپتون، فعال حقوق مدنی هم حین سخنرانی خود از کنگره آمریکا خواست تا اصلاحاتی را تحت عنوان قانون عدالت و پلیس جورج فلوید به تصویب برساند.
در همین حال باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در بیانیه ای این حکم را گامی ضروری اما ناکافی توصیف کرد. او گفت: عدالت حقیقی نیازمند آن است که ما به این حقیقت برسیم که هر روز با سیاه پوستان، متفاوت برخورد می شود. میلیون ها سیاه پوست نگرانند که برخورد بعدی آنها با ماموران اجرای قانون، آخرین برخورد آنها باشد.
همچنین جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفت که گناهکار شناخته شدن درک شووین در قتل جورج فلوید فرصتی برای ایجاد تغییر چشمگیر به سمت حل و فصل نابرابری نژادی است و او خواستار اقدام بیشتر در راستای اصلاح سیستم قضایی کشورش شد.
بایدن عصر سه شنبه در سخنانی گفت: ما فرصتی در اختیار داریم تا این جهت را در این کشور تغییر دهیم. این می تواند لحظه وقوع یک تغییر چشمگیر باشد.
رهبر کاخ سفید گفت که محکومیت درک شووین یک گام رو به جلوست اما کافی نیست. او افزود که سنا باید لایحه اصلاحات قضایی جورج فلوید را که در مجلس کنندگان به تصویب رسیده، تایید کند تا او بتواند فورا با امضایش آن را به قانون تبدیل کند.
همچنین مریک گارلند، دادستان کل آمریکا در بیانیه ای گفت که تحقیقات فدرال حقوق مدنی درباره مرگ فلورید با وجود حکم گناهکار شناخته شدن درک شووین در حال انجام است. او گفت: وزارت دادگستری آمریکا پیشتر از یک تحقیقات فدرال حقوق مدنی درباره مرگ جورج فلوید خبر داده بود. این تحقیقات در دست انجام است.
منبع: عصر ایران