حکایت ظهور و سقوط گوشی های اچ تی سی
به گزارش مجله فضای وب، هدف اچ تی سی، رقابت با غول های این عرصه یعنی اپل و سامسونگ و تصاحب سهم آن ها در این بازار نیست. هرچند که در سال های نه چندان دور یعنی 2010 و 2011، این شرکت رقیبی جدی برای تولیدکنندگان گوشی های هوشمند به شمار می رفت.
در میان گردوخاکی که این روز ها سامسونگ با رونمایی از گلکسی نوت 10 و نوت 10 پلاس به راه انداخته و به زودی نیز با معرفی نسل جدید مدل های آی فون 11 به پا خواهد شد، تعجبی ندارد که خبر هایی مربوط به گوشی میان رده شرکتی همانند اچ تی سی که صرفا برندی نوستالژیک برای طرفداران گوشی های کلاسیک اندروید محسوب می شود، چندان هم به چشم نیاید. اما این تنها راه باقی مانده برای برند هایی این چنینی است تا نشان دهند که همچنان نفس می کشند و آن ها نیز در این بازار حضور دارند.
البته چند سالی است که اچ تی سی حال و روز خوشی ندارد و گزارش های متوالی مالی این شرکت در سه ماهه های اخیر، به خوبی بر این حقیقت تاکید دارند. تقریبا بیش از یک سال از عرضه آخرین پرچمدار این شرکت موسوم به U. 12 پلاس می گذرد و بعید به نظر می رسد که به این زودی ها نیز شاهد معرفی مدل جدیدی بعد از این گوشی باشیم.
از طرفی، اچ تی سی برای آنکه بتواند برند خود را همچنان بر سر زبان ها حفظ کند، اخیرا اقدام به عرضه مدل هایی همچون دیزایر 19 پلاس و گوشی عجیب وغریب اگزودوس 1 s. کرده که البته بعید به نظر می رسد این دو محصول نیز راه به جایی ببرند و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان هرگز نخواهند توانست انتظارات را برآورده کنند. حال سوالی که بر ذهن نقش می بندد این است که چرا با این اوصاف، اچ تی سی اصرار به ماندن در بازار گوشی های هوشمند دارد و قصد ندارد از این کسب و کاری که چیزی جز ضرر برایش ندارد، دل بکند؟
در پاسخ باید بگوییم که هدف اچ تی سی، رقابت با غول های این عرصه یعنی اپل و سامسونگ و تصاحب سهم آن ها در این بازار نیست. هرچند که در سال های نه چندان دور یعنی 2010 و 2011، این شرکت رقیبی جدی برای تولیدکنندگان گوشی های هوشمند به شمار می رفت. بی تردید مدیران این شرکت دلایل خاص خود را برای ماندن و بقا در این بازار دارند. در ادامه قصد داریم به برخی از این دلایل که البته از دیدگاه کارشناسان عنوان شده، اشاره کنیم.
بازی در میدان 5 G
اگرچه هنوز این فناوری در آغاز راه خود قرار گرفته است، اما قطعا تکنولوژی 5 G. تحولی عظیم را در صنعت گوشی ها و دستگاه های هوشمند به وجود خواهد آورد. دیر یا زود، همه شرکت ها تحت تاثیر این فناوری قرار خواهند گرفت و باید مسیری متفاوت نسبت به گذشته را در پیش بگیرند. طبق برآورد های شرکت های تحقیقاتی، فناوری 5 G. می تواند میزان فروش گوشی های هوشمند را تا چند برابر افزایش دهد. این تکنولوژی منجر به افزایش خیره کننده سرعت اتصال به اینترنت و همچنین اضافه شدن قابلیت های دیگری به اسمارت فون ها خواهد شد که قطعا کاربران بی تفاوت از کنار آن نخواهند گذشت.
اچ تی سی احتمالا قصد دارد از این بازار نوظهور نهایت استفاده را ببرد و جان تازه ای به کسب وکار خود ببخشد. اگرچه هنوز شاهد عرضه اسمارت فونی مجهز به فناوری 5 G. از سوی شرکت نبوده ایم، اما این شرکت یک هاب 5 G. را عرضه کرده که البته این هاب به صورت اختصاصی برای اپراتور مخابراتی بزرگ اسپرینت معرفی شده که در شرف ادغام با اپراتور تی-موبایل قرار گرفته است. طرفداران گوشی های موبایل و به ویژه علاقه مندان اچ تی سی حتما به خاطر دارند که این شرکت در سال 2010، اولین گوشی 4 G. را برای اپراتور اسپرینت و سال بعد نیز برای ورایزن تولید کرد.
حال و با گذشت زمان و تغییر شرایط به نحوی که دیگر شرکت های آمریکا با محدودیت هایی برای همکاری با شرکت های چینی مواجهند، این فرصت برای اچ تی سی فراهم شده تا از فرصت به دست آمده نهایت استفاده را ببرد و قرارداد های پرسودومنفعتی را با اپراتور های آمریکایی منعقد کند.
تکیه بر حس نوستالژی
طبق گزارش های شرکت تحقیقاتی Counterpoint، شرکت اچ ام دی گلوبال که چند سال قبل، فروش گوشی های با برند نوکیا را خریداری کرد توانست در سه ماه دوم سال جاری میلادی، حدود 8/ 4 میلیون گوشی را به فروش برساند. اگرچه این رقم در مقایسه با آمار دیگر شرکت ها، چندان چشمگیر نیست، اما فراموش نکنید که حال و روز چند سال پیش برند نوکیا، بسیار بدتر از اوضاع امروز اچ تی سی بود. حال برند نوستالژیک نوکیا بار دیگر احیا شده و توانسته نگاه علاقه مندان زیادی را در سراسر دنیا به خود جلب کند.
اما نقطه قوت اچ ام دی گلوبال، طراحی گوشی های نوکیا مطابق با آخرین فناوری ها و استاندارد های روز به کار رفته در گوشی های هوشمند و عرضه آن ها با قیمت هایی مناسب است. حال به نظر می رسد که اچ تی سی نیز با در پیش دریافت چنین روندی، قصد احیای دوباره برند خود را دارد؛ کاری که استارت آن را با برند وایلدفایر -Wildfire- زده، اما باید مراقب باشد که سرنوشت مدل های دیزایر برای آن اتفاق نیفتد.
همان طور که اشاره شد قیمت مناسب، می تواند برگ برنده گوشی های اچ تی سی برای رقابت با مدل های موجود در بازار باشد و اگر بتواند از نسخه های خام اندروید در گوشی خود استفاده کند، می تواند ریسک بروز مسائل نرم افزاری و ارائه پشتیبانی های بعد از آن را به حداقل برساند.
البته اچ تی سی می تواند از محصولات دیگر شرکت ها نیز برای ساخت گوشی های جدید خود بهره بگیرد. برای مثال، هنوز هم افرادی هستند که به گوشی های مجهز به کیبورد فیزیکی QWERTY علاقه مندند که پروژه های F. (x) tec Pro 1 و Uniherts Titan از جمله نمونه هایی هستند که نشان می دهند همچنان برخی کاربران چنین مدل هایی را ترجیح می دهند. برای مثال، گوشی اچ تی سی دریم با کیبورد فیزیکی، نمایشگر لمسی و نسخه جدید اندروید می تواند گزینه خوبی برای عرضه به بازار باشد.
نیاز به تنوع و اصالت محصول
برخی تحلیلگران بر این باورند که می توان به اچ تی سی به خاطر این عملکرد ضعیف در سال های اخیر، خرده گرفت. این شرکت تولید اولین گوشی اندرویدی دنیا را در کارنامه دارد و توانست استفاده از دوربین های دوگانه را در میان تولیدکنندگان جا بیندازد. اخیرا نیز این شرکت در حوزه بلاک چین سرمایه گذاری گسترده ای انجام داده است.
اما متاسفانه، این سرمایه گذاری به این زودی ها جواب نخواهد داد و طولی نخواهد کشید که کفگیر اچ تی سی به ته دیگ خواهد خورد. از طرفی، میزان درآمد های این شرکت در بخش فروش گوشی های هوشمند و هدست های واقعیت مجازی، حدود 14 میلیون دلار عنوان شد. رقمی که در مقایسه با عملکرد دیگر شرکت ها، هرگز به چشم نمی آید. برای مثال، شرکت اپل تنها ظرف یک ساعت می تواند فروشی بالاتر از درآمد یک ماهه اپل را ثبت کند.
با این حال، بعید به نظر می رسد اچ تی سی دیگر توان ریسک پذیری داشته باشد. اما می تواند برند خود را به خریدارانی که مشتاق استفاده از سابقه و محبوبیت چنین شرکت هایی هستند، واگذار کند. اگرچه فاصله زیادی میان پنج شرکت برتر دنیا با سایر شرکت های تولیدکننده گوشی های هوشمند وجود دارد، اما اگر اچ تی سی بخواهد می تواند با برنامه ریزی دقیق و هدفمند، خود را به بزرگان این عرصه نزدیک کند.
منبع: فرادید