سفر مجازی به تونس در روزهای قرنطینه کرونا ، جاذبه های تونس برای ایرانی ها

به گزارش مجله فضای وب، همه گیری ویروس کرونا این روزها چرخه گردشگری جهانی را از گردش انداخته و بسیاری را در حالت قرنطینه خانه نشین نموده است اما به مدد پیشرفت فناوری و دنیای اینترنت می توان به طور مجازی با دیدنی ترین کشورها مانند تونس آشنا شد و پرنده خیال را در میان آثار باستانی آنجا آزادانه و بی دغدغه به پرواز درآورد.

سفر مجازی به تونس در روزهای قرنطینه کرونا ، جاذبه های تونس برای ایرانی ها

بهترین تجربه سفر را به سفر به کانادا تجربه کنید و با مجری مستقیم تورهای کانادا بهترین برنامه سفر را برای خود انتخاب کنید.

ایرنا: کشور عربی- آفریقایی تونس با 163 هزار و 610 کیلومتر مربع مساحت در شمال آفریقا و ساحل جنوبی دریای مدیترانه قرار گرفته است.

این کشور یکی از نقاط باستانی و دیدنی جهان به شمار می رود که آثار تمدن سه هزار ساله آن، هر ساله توریستان بسیاری را به خود جذب می نماید؛ به گونه ای که هشت درصد فراوری ناخالص داخلی (جی. دی. پی) را دربرمی گیرد.

دی ماه سال جاری همزمان با شروع سال 2020 میلادی وزیر توریستی تونس از افزایش 13.6 درصدی شمار توریستان در سال گذشته نسبت به 2018 اطلاع داد.

به گفته رنه طرابلسی، در سال 2019 میلادی 9 میلیون و 500 هزار نفر از تونس دیدن کردند که درآمد حاصل از آن دو میلیارد دلار بود (1).

به سبب بعضی اقدام های تروریستی گروه های تندرو در این کشور مانند کشتار 21 توریست در موزه باردو (اسفندماه 1393) و 39 نفر در دو هتل در شهر سوسه (شانزدهم خرداد 1394) مقام های امنیتی تونس برای تامین امنیت مناطق توریستی تلاش بسیاری نموده اند.

به نظر می رسد رونق توریستی در سال گذشته نشان دهنده موفقیت این برنامه ها است.

جاذبه های تونس برای ایرانیان؛ از فرهنگ اسلامی تا 200 واژه ایرانی

در شروع سفر مجازی خود بهتر است بدانیم می خواهیم از چه کشوری بازدید کنیم.

همانند ایران، بیش از 98 درصد مردم این کشور مسلمانند.

این کشور حدود 14 درصد ایران (11 میلیون و 500 هزار نفر) جمعیت دارد که بیشتر آنان پیرو مذهب حنفی اند.

بیشتر آنان به زبان عربی با لهجه تونسی سخن می گویند اما به دلیل سال ها سلطه فرانسویان بر این کشور، زبان دوم آنان فرانسوی است.

بسیاری از مردم به کشاورزی، دامداری، صنایع معدنی و خدمات بویژه توریستی اشتغال دارند.

همانند ایران در شمال تونس جنگل های انبوهی به چشم می خورد که دلیل آن مجاورت با سواحل جنوبی دریای مدیترانه است که آب و هوای معتدل مدیترانه ای را پدید آورده است.

شمال و جنوب تونس را رشته کوه اطلس تلّی از یکدیگر جدا می نماید. همین سد طبیعی سبب شده است در جنوب این کشور صحراهای زیبا و نخلستان های گسترده ایجاد شود و از این رو تونس مرکز فراوری خرما در قاره آفریقا است.

تونسی ها معمولا لباس های سبک و رنگارنگ به تن می نمایند. لباس سنتی آنان برای آقایان جبه نام دارد و پوشش سنتی بانوان خفتان یا قفطان است که جنس نخی یا ابریشمی دارد و این روزها بویژه در شهرهای حمامه و سوسه دیده می شود.

بیشتر زنان و مردان تونسی لباس های سنتی خود را فقط در مراسم رسمی و مجالس عروسی و مهمانی می پوشند اما بویژه در شهرهای عظیم بانوان را می توان در هر لباسی دید.

جالب است بدانیم بیش از 200 واژه فارسی در دایره لغات تونسی ها کاربرد دارد که دلیل آن حضور گروهی از خراسانی ها در لشکر مسلمانانی بود که به فتح منطقه شمال آفریقا اقدام کردند.

تا قرن نوزدهم میلادی زبان فارسی در دانشگاه جامع زیتونیه (که بیش از 13 قرن قدمت دارد) و مدرسه صادقیه (نخستین دبیرستان نوین کشور که در 1875 میلادی تاسیس شد) تدریس می شد (2).

اکنون چند خیابان مهم در شهر تونس (پایتخت این کشور) به نام عظیمان علمی و فرهنگی ایران همچون ابن سینا، رازی، فارابی حافظ و مولوی نامگذاری شده است.

تونسی ها تا اواخر قرن نوزدهم نوروز ایرانی را جشن می گرفتند. اکنون نیز بیست و نهم اسفندماه روز استقلال و اعتدال بهاری در تقویم رسمی آنان جای دارد و تعطیل رسمی است.

زیرساخت های توریستی تونس

تونس کشوری ارزان قیمت برای سفر است و هتل ها و اقامتگاه های متعددی دارد که در سال های اخیر به سبب اجرای طرح های جامع توریستی بدقت پایش می شوند.

هزینه حمل و نقل در تونس چندان زیاد نیست و علاوه بر خطوط مترو در پایتخت، نقشه اتوبوس ها و تاکسی ها بخوبی در همه جا نصب شده است.

این کشور 9 فرودگاه بین المللی دارد که 2 فرودگاه کاربردهای نظامی نیز دارد و مشهورترین و عظیم ترین آنها به نام کارتاژ در تونس قرار گرفته است.

آثار باستانی تونس

بر پایه آثار یافت شده از مناطق باستانی شهر قفصه، قوم کاپسی هشت هزار سال پیش در این منطقه می زیستند اما دولت- شهر کارتاژ در سال 814 پیش از میلاد و زمان روم باستان به دست فنیقی ها ساخته شد که با تسلط بر کرانه های شمالی و جنوبی دریای مدیترانه، با رومیان رقابت می کردند.

رومیان 2 قرن پیش از میلاد پس از سه پیروزی پیاپی بر دولت کارتاژ، شهر را ویران کردند اما هنوز آثاری مانند حمام های آنتونین از آن دوره به جای مانده است (3).

در سفر به این کشور نباید بازدید از آمفی تئاتر الجم مربوط به قرن سوم پیش از میلاد را که بین شهرهای سوسه و صفاقس قرار گرفته است، از دست داد.

این مجموعه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است و بهترین نمونه معماری تئاتر در جهان محسوب می شود که قدمت آن به دوران حکومت رومیان بر می شود.

  • قصر اولاد سلطان؛ میراثی که بربرها به جا گذاشتند│ انبار تاریخی تونسی ها؛ لوکیشن فیلم جنگ های ستاره ای

  • تصاویر اتفاقی عجیب در تونس؛ تماشای جام جهانی در آمفی تئاتر رم باستان!

کلیسای سنت لوئیس در تپه های باستانی کارتاژ نمونه معماری دوره بیزانس است که زمان ساخت آن به سال های 1884 تا 1890 میلادی می رسد.

بازار و منطقه تاریخی مدینا در قلب پایتخت قرار گرفته است و محل عرضه سوغات و لباس محلی به توریستان است.

مسجد و دانشگاه زیتونه با 13 قرن عمر، از قدیمی ترین بناهایی است که هنوز از آنها استفاده می شود (4).

قلعه ساحلی و سالن خاص تئاتر دوگا، قلعه و ساختمان های آجری مناستیر رباط، زمین های نمکی و سراب های سحرانگیز کوت ال جرید، بناهای قدیمی ساحلی و نخل های جربا و بافت شهری سپید و آبی رنگ سیدی بوزید نیز دیدنی است.

خیابان حبیب بورقیبه (نخستین رییس جمهوری تونس پس از استقلال که در سال 2000 میلادی درگذشت) از دو سبک معماری فرانسوی و عربی بهره می برد و مرکز خرید و تفریح بسیاری از جوانان تونسی است.

موزه ملی باردو که در سال 1888 میلادی گشایش یافت، گنجینه ای از آثار دوره کارتاژی، رومی، یونانی و اسلامی را در خود دارد که مهمترین آنها انواع موزاییک سبک رومی مربوط به قرون دوم تا چهارم پس از میلاد است.

از غذاهای تونسی می توان به بریک، فریکاسه، لب لبی، هریسا، تاژین و کوفته اشاره نمود.

روغن زیتون و خرما از محصولات صادراتی تونس به شمار می رود. (5)

.................................................................................

منابع:

  1. https://thearabweekly.com/tunisias-tourism-sector-shows-signs-recovery
  2. https://rch.ac.ir/article/Details/10652
  3. www.tourismtunisia.com
  4. www.tunisieinfo.com/indicators/indicators-en.pdf
  5. www.edunet.tn
منبع: چمدان
انتشار: 30 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 885

به "سفر مجازی به تونس در روزهای قرنطینه کرونا ، جاذبه های تونس برای ایرانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر مجازی به تونس در روزهای قرنطینه کرونا ، جاذبه های تونس برای ایرانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید