طرز تهیه شامی بادمجان خاص ، بادمجان شامی را سرخ کنیم یا کبابی؟
به گزارش مجله فضای وب، شامی بادمجان یک غذای خوشمزه با بادمجان و از محسوب می گردد. این شامی کباب با بادمجان به روش های مختلف تهیه می گردد. شما می توانید این شامی خوش عطر و خوش طعم را هم با گوشت چرخ نموده و هم بدون آن آماده کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه شامی بادمجان به چند روش مختلف و فوت و فن های تهیه آن به عنوان یک غذای لذیذ برای و خواهیم پرداخت.

طرز تهیه شامی بادمجان در یک نگاه
در اولین مرحله از طرز تهیه شامی بادمجان با گوشت چرخ نموده، ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید. برای برطرف تلخی بادمجان میزانی نمک روی آنها بپاشید و چند دقیقه بگذارید باقی بمانند. سپس مجددا آنها را آبکشی کنید. بادمجان ها را رنده کنید.
یک عدد پیاز را نیز رنده کنید و آب آن را بگیرید. سیر را نیز با رنده مخصوص رنده کنید. سیر، پیاز، بادمجان و گوشت چرخ نموده را در یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید. ادویه و سبزیجات خشک را اضافه کنید و مجددا هم بزنید. تخم مرغ و آرد نخودچی را نیز اضافه کنید و یک بار دیگر مواد را هم بزنید یا با دست ورز دهید تا به طور یکدست ترکیب شوند.
میزانی روغن در یک تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از آنکه روغن داغ شد، مایه شامی بادمجان را با دست شکل دهید و در روغن سرخ کنید. بعد از آنکه دو سمت شامی سرخ شد آن را از روی حرارت بردارید و سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه شامی بادمجان با گوشت چرخ نموده
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده | 350 گرم |
بادمجان | 2 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
سبزی خشک معطر | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
نان، ترشی و سبزی خوردن | برای سرو شامی بادمجان |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه شامی بادمجان: 20 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه شامی بادمجان با گوشت چرخ نموده
اگر در پی رسپی یک غذای تازه و متفاوت و در عین حال خوشمزه هستید شامی بادمجان یک گزینه مناسب است که احتمالا کمتر نام آن را شنیده اید.
مرحله اول: بادمجان ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شامی بادمجان، باید بادمجان ها را آماده کنید. ابتدا آنها را بشویید و پوست بگیرید. کلاهک بادمجان را جدا نکنید تا بتوانید آن را راحت تر رنده کنید.
میزانی نمک روی سطح بادمجان بپاشید و حدود یک ربع صبر کنید. این کار یاری می نماید تا آب تلخ بادمجان از آن جدا گردد. سپس بادمجان را یک دور دیگر آبکشی کنید تا نمک اضافی از سطح آن پاک گردد. بادمجان ها را با رنده به صورت ریز رنده کنید و برای مراحل بعد کنار بگذارید.
مرحله دوم: پیاز و سیر را رنده کنید
یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. قسمت انتهایی پیاز را جدا نکنید تا لایه های آن هنگام رنده کردن جدا نگردد. یک حبه سیر را نیز پوست بگیرید و بشویید.
پیاز را رنده کنید. آب پیاز را با فشار دست از تفاله های آن جدا کنید. آب پیاز را دور بریزید و تفاله آن را نگهدارید. سیر را نیز با رنده مخصوص رنده کنید یا با سیر له کن آن را به شکل پوره در بیاورید.
مرحله سوم: مواد رنده شده را با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید
گوشت چرخ نموده را در یک ظرف مناسب بریزید. بادمجان رنده شده، سیر و پیاز رنده شده را نیز اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
شما می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: تخم مرغ و آرد نخودچی را اضافه کنید
در ادامه طرز تهیه شامی بادمجان، دو عدد تخم مرغ را در یک ظرف دیگر بشکنید و وقتی از سالم بودن آن مطمئن شدید به بقیه مواد اضافه کنید. دو قاشق غذاخوری آرد نخودچی نیز اضافه کنید. تخم مرغ و آرد نخودچی را نیز با بقیه مواد هم بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی در بیاید و مایه شامی به طور یکدست ترکیب گردد. مایه شامی نباید حالت آبکی داشته باشد و بیشتر از میزان هم سفت نباشد.
شما می توانید برای تهیه تخم مرغ و آرد نخودچی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: شامی کباب بادمجان را سرخ کنید
یک تابه با سایز مناسب را انتخاب کنید. میزانی روغن سرخ کردنی بریزید و تابه به همراه روغن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ گردد. بعد از آنکه روغن کامل داغ شد، مایه شامی بادمجان را با کف دست شکل دهید و در روغن داغ بگذارید. همه شامی ها را به این ترتیب درست کنید. شعله گاز را روی حالت میانه قرار دهید تا شامی ها کاملا مغز پخت گردد.
بعد از آنکه هر دو طرف شامی بادمجان سرخ شد آن را از تابه بیرون بیاورید و روی یک دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن جذب دستمال گردد.
شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: شامی بادمجان را سرو کنید
بعد از آنکه تمام مایه شامی بادمجان با گوشت چرخ نموده را سرخ کردید آنها را در یک ظرف مناسب بکشید. این غذا را با نان و سبزی تازه و سرو کنید و از خوردنش لذت ببرید. نوش جان!
شما می توانید برای تهیه انواع نان و ترشی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
طرز تهیه شامی بادمجان به روش های دیگر
شامی بادمجان را به روش های دیگر هم می توانید درست کنید.
روش تهیه شامی بادمجان با برنج پخته شده
در بعضی از دستور پخت های شامی بادمجان، به جای آرد نخودچی از برنج پخته شده جهت قوام دادن به مایه شامی استفاده می نمایند. برای تهیه این نوع از شامی بادمجان به 1/3 لیوان دسته دار فرانسوی برنج پخته شده احتیاج دارید.
برای این کار برنج را با میزان کمی آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید کاملا بجوشد تا برنج نرمِ نرم یا به عبارتی شفته گردد. برنج پخته شده را به ترکیبات مایه شامی بادمجان اضافه کنید و همه مواد را با یک میکسر یا غذاساز به خوبی ترکیب کنید و سپس شامی بادمجان را سرخ کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع برنج به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام نمائید.
دستور تهیه شامی بادمجان کبابی
اگر می خواهید طعم بادمجان هرچه بیشتر در غذا قالب گردد بهتر است بادمجان ها را از قبل کبابی کنید و سپس در طرز تهیه شامی بادمجان از آن بهره ببرید.
برای کبابی کردن بادمجان روی شعله گاز ابتدا آنها را بشویید. سپس بادمجان ها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد و صبر کنید تا بادمجان ها خشک شوند. از طریق نوک چاقو، چند سوراخ یا چند برش طولی روی بادمجان ها بزنید. آن ها را روی شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را کم کنید .
بعد از آنکه پوست یک طرف بادمجان سوخت و عطر آن بلند شد، آنها را بچرخانید تا سمت دیگرش نیز کاملا بپزد. سپس بادمجان ها را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شوند. بعد از آن پوست بادمجان به راحتی و با دست جدا می گردد.
بادمجان های کبابی را با چاقو به صورت ساطوری خرد کنید و به دیگر مواد شامی بادمجان اضافه و تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا مایه شامی یکدست گردد.
نکات مهم در طرز تهیه شامی بادمجان
- اگر رژیم گیاه خواری یا ممنوعیت استفاده از گوشت قرمز را دارید، می توانید گوشت چرخ نموده را از طرز تهیه این غذا حذف کنید و یک شامی بادمجان بدون گوشت را مهیا کنید.
- برای آنکه شامی طعم لذیذتری داشته باشد، بهتر است گوشت چرخ نموده ترکیبی از گوشت گوساله و گوشت گوسفند باشد.
- می توانید این شامی را مثل شامی با مرغ یا شامی با بوقلمون با سینه مرغ یا سینه بوقلمون چرخ شده نیز تهیه کنید.
- از پودر آویشن و پودر پاپریکا بنا به ذائقه خود به عنوان ادویه این غذا می توانید بهره ببرید.
- سبزی معطر خشک می تواند شامل هر سبزی باشد: شوید، جعفری، نعنا، مرزه، ترخون و … .
- بادمجان را داخل فر نیز می توانید کبابی کنید و سپس در طرز تهیه شامی بادمجان بهره ببرید.
- طرز تهیه شامی بادمجان شیرازی و شامی بادمجان جهرمی نیز مطابق با دستور پختی است که در بالا آمده است.
- می توانید با یاری قالب فلزی مخصوص، شامی بادمجان را شکل دهید و سرخ کنید.
- آرد نخودچی را به تدریج اضافه کنید و تا جایی اضافه کنید که مایه شامی به غلظت مناسب برسد. اگر آرد را به یکباره اضافه کنید امکان سفت شدن مایه شامی و بعلاوه سفت شدن شامی بادمجان وجود دارد.
- برای آنکه مواد شامی منسجم تر گردد بهتر است آن را برای حدود نیم ساعت استراحت دهید.
فوت و فن های خوشمزه شدن شامی بادمجان
چرا شامی بادمجان هنگام سرخ شدن وا می رود؟
- نگرفتن آب پیاز؛
- خوب ورز ندادن مایه شامی؛
- اضافه نکردن آرد یا برنج پخته به آن؛
از عواملی هستند که باعث می گردد شامی بادمجان هنگام پخت وا برود.
چرا شامی بادمجان به ماهیتابه می چسبه؟
دلیل چسبیدن شامی به تابه موارد زیر هستند:
- ماهیتابه باید نچسب باشد.
- میزان روغن کم بوده است.
- روغن خوب داغ نشده است.
- حرارت زیر ماهیتابه کم است.
- آب پیاز و سیب زمینی را نگرفته اید.
- شامی را به موقع برنگردانده اید.