مبارزه با کووید، 19 به کمک شیر مادر

به گزارش مجله فضای وب، محققان دانشگاه راچستر(University of Rochester) آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند در شیر مادران واکسینه شده پادتن یا آنتی بادی های کووید یافت شده است.

مبارزه با کووید، 19 به کمک شیر مادر

به گزارش خبرنگاران و به نقل از تی ای، نتایج مطالعه اخیر محققان دانشکده پزشکی دانشگاه راچستر و دانشگاه نیویورک شواهدی از وجود آنتی بادی های کووید در شیر مادران واکسینه شده ارائه می دهد.

به گفته محققان در شیر مادرانی که دارای دو نوع مصونیت در برابر کووید هستند، آنتی بادی های فعال کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 تولید می شود. منظور محققان از دو نوع مصنویت گروهی از مادرانی است که به بیماری کووید-19 مبتلا شده و سپس بهبودی حاصل کرده اند و گروهی دیگر نیز مادرانی هستند که واکسن مبتنی بر آر ان ای پیام رسان دریافت کرده اند.

در این مطالعه محققان به بررسی نمونه شیر 47 مادر که در دوران شیردهی بودند و به بیماری کووید-19 مبتلا بودند و 30 مادر که واکسن مبتنی بر آر ان ای پیام رسان دریافت کرده بودند، پراختند. پس از بررسی ها محققان دریافتند مادرانی که دارای ایمنی اکتسابی پس از ابتلا به بیماری بودند سطوح بالایی از آنتی بادی های ایمونوگلوبولین ای علیه ویروس در شیر آنها تولید شده و شیر مادرانی که واکسینه شده بودند نیز حاوی آنتی بادی های قوی ایمونوگلوبین جی بود.

زمانی که دانشمندان نمونه های شیر را با ویروس زنده کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 ترکیب کردند، هر دو نوع آنتی بادی، کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 را خنثی کردند. این اولین بار است که چنین شواهدی درباره عملکرد آنتی بادی های ایمونوگلوبین ای و ایمونوگلوبین جی ارائه می شود.

دکتر بریجت یانگ(Bridget Young) یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: میزان گیری غلظت آنتی بادی یک نکته است، اما اینکه بگوییم آنتی بادی ها عملکردی مفید دارند و می توانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 را خنثی کنند یا خیر نکته دیگری است. یکی از یافته های هیجان انگیز حاصل از این مطالعه این است که شیر مادر در هر دو گروه مذکور حاوی این آنتی بادی های فعال است که می توانند ویروس را خنثی کنند.

دانشمندان خاطرنشان کردند: در حالی که آنتی بادی علیه ویروس در این موارد در بدن مادران تولید شده اما هنوز مشخص نیست که آیا این آنتی بادی های موجود در شیر مادر می توانند از بچه ها نیز در برابر این بیماری محافظت کند یا خیر. جارونین سپو(Jarvinen-Seppo) از محققان این مطالعه در خاتمه گفت: این مطالعه به این معنی نیست که بچه ها در برابر بیماری محافظت می شوند و ممکن است آنتی بادی های شیر مادر نتوانند جایگزین واکسیناسیون برای نوزادان و بچه ها شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 26 آذر 1400 بروزرسانی: 26 آذر 1400 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 1882

به "مبارزه با کووید، 19 به کمک شیر مادر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مبارزه با کووید، 19 به کمک شیر مادر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید