نشخوار ذهنی چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟

به گزارش مجله فضای وب، خبرنگاران | سرویس روانشناسی - نشخوار ذهنی یک عادت منفی ذهن به معنای تمرکز زیاد فرد به علائم و دلایل پریشانی است. فرد دچار نشخوار ذهنی توجه زیادی به درد داشته و ذهن تاریکی دارد. از آنجایی که هر بیماری نقطه آغازی دارد، نشخوار ذهنی هم با موارد استرس زایی مثل طلاق، مشاجره، خیانت و… آغاز می گردد. اگر عوامل یاد شده با سرزنش اطرافیان همراه گردد سبب تشدید این مشکل می گردد. ضروری است بدانید که نشخوار فکری، زمینه ساز افسردگی و استرس است. در این مقاله به راه های مقابله با نشخوار ذهنی خواهیم پرداخت.

نشخوار ذهنی چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟

راه های مقابله با نشخوار ذهنی

با اینکه درگیری با افکار منفی تجربه ای تلخ و اذیت کننده است اما با راه حلهایی ساده می توان بر این مشکل غلبه کرد. در ادامه چند مورد از این روش ها آورده شده است.

1. پند دریافت از تجربیات تلخ

از گذشته درس بگیرید اما مدام آن را مرور ننموده و در حقیقت بیش از حد اتفاقات را منفی نبینید. به جای داشتن دید منفی روی وقایع، به آن ها به عنوان درسی برای آینده نگاه کنید. تمرکز و انرژی خود را روی مسائل جدید و مثبت زندگی گذاشته تا بتوانید اعتماد به نفس داشته باشید. با ورزش نیز می توان بر عوامل منفی غلبه کرد؛ ورزش کردن باعث درگیر شدن جسم و روح شده و تمرکز از روی فاکتورهای منفی برداشته می گردد.

2. کنار آمدن با واقعیت

به جای سرزنش کردن خود و دیگران سعی کنید حقیقت را آن گونه که هست بپذیرید. کوشش کنید تا زندگی شادی داشته و به حداقل های ممکن قناعت کنید. قبول کردن خود و دیگران به همان صورتی که هستند به شما در این زمینه بسیار یاری خواهد نمود؛ تاکید بر تغئیر و تمرکز روی فاکتورهای منفی افراد، ذهن شما را آشفته و بیمار می نماید.

3. پیش بینی نکردن آینده

توجه داشته باشید که پس از هر شکستی پیروزی است؛ در واقع این شکست ها هستند که زمینه ساز موفقیت های ما می شوند. بدانید که برای ساخته شدن یک ساختمان هم احتیاج به تخریب است؛ پس به جای پیش بینی کردن عوامل منفی و استرس زا قبول کنید که همه چیز قابل پیش بینی نیست. تمرکز روی عوامل منفی سبب ندیدن موقعیت های مثبت در زندگی شما می گردد. بنابراین به جای متوقف شدن و فکر کردن به عوامل منفی برای آینده کوشش نموده و مثبت اندیشی را سرلوحه زندگی خود کنید.

بیشتر بدانید : راه های کنترل استرس و نگرانی

4. درس دریافت از گذشته و نظم دادن به ذهن

سعی کنید از مسائل، برای پیشرفت و ترقی، پله ای بسازید. با نظم بخشیدن به موضوعات ذهن تان، از ترس و واهمه های بی پایه و اساس دوری کنید.

5. تاخیر در فکر کردن به افکار منفی

زمانی که افکار منفی به سراغ شما آمد فکر کردن به آن را به زمانی دیگر موکول کنید. می توانید فکر کردن را به زمان خاصی در روز موکول کنید؛ این گونه به جای اینکه فکرها بر شما مسلط باشند این شما هستید که به افکارتان مسلط می شوید.

6. پرداختن به علایق

جالب است بدانید که نشخوار ذهنی نتیجه داشتن وقت آزاد و بیکاری است. اگر شما مشغول کاری باشید دیگر زمانی برای فکر کردن برای شما باقی نمی ماند. پس یکی از راه حل های مقابله با نشخوار ذهنی این است که دست به فعالیتی بزنید که به آن علاقمند هستید؛ برای مثال پرداختن به ورزش، هنر و علاقه مندی های شما می تواند بسیار موثر باشد.همچنین داشتن شغل برای درگیر کردن ذهن و رهایی از افکار منفی توصیه می گردد.

سخن آخر

در انتها می توان گفت داشتن امید به زندگی و کوشش برای داشتن لحظاتی خوش از راه حلهای اساسی برای جلوگیری از افکار منفی هستند. آیا شما دچار نشخوار ذهنی شده اید؟ شما چه تجربیاتی در این زمینه دارید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات با ارزش خود را در قسمت ارسال نظر با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 23 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1400 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 1592

به "نشخوار ذهنی چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نشخوار ذهنی چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید