چرا پدر و مادر&zwnjها به تک فرزندی علاقمند شده&zwnjاند؟

به گزارش مجله فضای وب، تهران (پانا) - امروزه تک فرزندی علی رغم مزایایی که به زعم زوجین جوان با خود برایشان به همراه دارد، دارای معایب جبران ناپذیری است.

چرا پدر و مادر&zwnjها به تک فرزندی علاقمند شده&zwnjاند؟

به گزارش خبرنگاران، زوجینی که تصمیم برای تشکیل زندگی مشترک می گیرند برای داشتن فرزند برنامه ریزی می نمایند، اما به علت مسائل فراوان جامعه و تغییر نگرش در سبک زندگی و... تک فرزندی یک انتخاب رایج میان آنان شده است، به طوری که چندین سال پیش، داشتن خانواده های عظیم مزیت محسوب می شد و این عمدتا به این دلیل بود که بچه ها در سنین پایین برای یاری به تأمین معاش خانواده آغاز به کار می کردند و حتی می توان گفت امروزه بعضی دیگر تمایلی برای پدر و مادر شدن ندارند.

البته تک فرزندی علل دیگری هم دارد که می توان به بالا رفتن سن ازدواج، شاغل بودن مادر، نبود قوانین و امنیت شغلی مناسب برای مادرانی که باردار می شوند، ترس از مسئولیت پذیری، شرایط مالی حاکم بر خانواده ها و کوچک شدن محیط خانه در سال های اخیر اشاره نمود.

ترویج این مسأله از زمانی آغاز شد که زوجین گمان کردند با داشتن فقط یک بچه هم خودشان به عنوان والد سود می نمایند و هم فرزند یکی یک دانه شان مزه زندگی را می فهمد و پرورش یک فرزند در شرایط مناسب را بهتر از عظیم کردن چند کودک در شرایط نامساعد دانستند، اما گروهی هم مخالف با این عقیده هستند.

فارغ از علت هایی که سبب می گردد زوجین تک فرزندی را برای ادامه زندگی انتخاب نمایند، معایب این مسأله می تواند مزایای آن را تحت الشعاع قرار دهد، اما تنها فرزند خانواده بودن را نه می توان کاملا منفی و آسیب زننده دانست و نه به عنوان یک برگ برنده برای موفقیت فرزند از آن یاد کرد.

در حقیقت، تک فرزندان تنها، خود محور، لوس و خودخواه هستند؛ آن ها همواره مورد توجه بوده و تمایل بیشتری به بازی با دوستان خیالی دارند. این افراد در ارتباطات اجتماعی خود با مشکل روبرو می شوند و بیشتر در معرض بیماری هستند، با این حال این ویژگی ها همواره در همه تک فرزندان نیست.

- کودک به والدین خود بسیار وابسته می گردد و رابطه خوبی با آن ها دارد.

- تنها کودک توجه پدر و مادرش را به خود جلب می نماید.

- کودک مجبور نیست با خواهر و برادر دیگر خود برای جلب توجه والدین رقابت کند.

- کودک با خواهر یا برادر دیگر خود مقایسه نمی گردد (به عمد یا نه).

- کودک مسئولیت پذیر، مستقل و با اعتماد به نفس است.

بعضی از معایب داشتن یک فرزند

-کودک کسی را ندارد که با او عظیم گردد.

- او تحت فشار است تا خوب عمل کند یا در مدرسه و فعالیت های دیگر بهتر باشد.

- والدین کودک تمایل به مراقبت زیاد دارند.

- کودک از توجه زیاد ممکن است از دست والدین خسته گردد.

- کودک ممکن است زمان بیشتری برای دوست پیدا کردن داشته باشد.

- کودک ممکن است تحت فشار برای مراقبت از والدین مسن قرار گیرد.

- کودک هرگز تجربه داشتن خواهرزاده و برادرزاده را در آینده نخواهد داشت، در حالی که این مزایا و معایب عمدتا روی کودک متمرکز بوده و والدین نیز از تصمیم خود برای داشتن تنها یک کودک، ناراحت هستند.

- این افراد نمی توانند از اشتباهات برادر یا خواهر عظیم تر خود درس و عبرت بگیرند: خواهر و برادر عظیم تر اشتباهات زیادی مرتکب می شوند که می توانند از آن ها الگو بگیرند.

- تک فرزندان دوستی در اطراف خود ندارند: همواره دوست دارند کسی را داشته باشند که با آن ها بازی کند و هم صحبت گردد.

در این راستا مسعود نویدی مقدم روانشناس، درباره تک فرزندی اظهار کرد: اینکه فردی تنها فرزند خانواده باشد نمی تواند تفاوتی میان دیگر همسالان خود که در خانواده های چندفرزندی پرورش پیدا نموده اند، ایجاد کند.

وی با استناد به تحقیقات صورت گرفته و گفته های پروفسور نیومند روانشناس اجتماعی بیان نمود: هیچ تفاوت بارزی در تک فرزندان با دیگر همسالان خود وجود ندارد مگر در مواقعی...، البته که آوردن فرزند دیگر بار مسئولیت تک فرزند را کمتر می نماید و بیشتر تک فرزند ان به دنبال برآورده کردن آرزو های والدین هستند تا آرزو های خود و این سبب ایجاد فشار در آن ها می گردد.

این روانشناس بر این باور است که درصدی از تک فرزند ان مستقل و درصدی هم وابسته هستند، اما شنمایندگی در آن ها وجود دارد و بسیاری از اوقات فرصت کمتری برای همدلی و هم صحبتی با کسی را دارند، به خصوص زمانی که والدین سن شان بالاتر می رود البته باید گفت در اسلام هم تاأکید به تولیدمثل شده است و آیه هایی مبنی بر فرزندآوری وجود دارد.

افزون بر این آیا شما هم به تک فرزندی کودکتان فکر می کنید؟

امروزه تصمیم گیری برای والد شدن و برنامه ریزی برای اینکه چند کودک داشته باشید یک امر مهم است، اما همواره باید به خاطر داشته باشید که هر کودکی که پرورش می دهید مستلزم داشتن مجموعه ای از مسئولیت ها است حتی اگر در یک خانواده دوست داشتنی عظیم شوید، تضمینی نیست که وقتی نوبت شماست که فرزندتان را عظیم کنید، موفقیت مشابهی داشته باشید.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 16 دی 1399 بروزرسانی: 16 دی 1399 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 1353

به "چرا پدر و مادر&zwnjها به تک فرزندی علاقمند شده&zwnjاند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا پدر و مادر&zwnjها به تک فرزندی علاقمند شده&zwnjاند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید