تدابیر سازمان فناوری اطلاعات ایران در کنترل کرونا

به گزارش مجله فضای وب، به گفته معاون توسعه مدیریت و امور پشتیبانی سازمان فناوری اطلاعات، ایجاد زیرساخت های لازم جهت دورکاری کارکنان یکی از مهم ترین اقدامات صورت گرفته در زمینه پیشگیری کرونا است که تا زمان همه گیری این ویروس و عدم وجود ممانعت های قانونی ادامه پیدا خواهد نمود.

تدابیر سازمان فناوری اطلاعات ایران در کنترل کرونا

از شروع موج سوم کرونا در کشور چند هفته ای می گذرد و نگرانی های بسیاری در میان مردم پیرامون چگونگی روبروه با این بیماری و حفظ سلامتی خود شکل گرفته است. در این میان کارکنان سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز با توجه به موضوع فعالیت و ماموریت های خطیری که در زمینه برنامه ریزی، پیشبرد راهبردها و سیاست های کلان کشور در حوزه فناوری اطلاعات و به ویژه در این روزها به دوش آنها گذارده شده است، دغدغه هایی دارند. دغدغه هایی که بخشی از آنها به چگونگی ایفای نقش و نحوه خدمت رسانی در دوران ابتلا به کرونا و بخشی دیگر به شرایط تدابیر اتخاذ شده در مورد اقدمات پیشگیرانه در این زمینه بازمی گردد.

در این راستا به نقل از سازمان فناوری اطلاعات، حسین ملک- معاون توسعه مدیریت و امور پشتیبانی این سازمان که ریاست ستاد مبارزه با کرونای سازمان را نیز به عهده دارد، معتقد است که از خودش و سپس سازمان فناوری اطلاعات ایران می توان شکست زنجیره کرونا را شروع کرد و در عین حال تاکید بسیاری بر رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی در دفتر کاری خود دارد.

تدابیر سازمان فناوری اطلاعات ایران در کنترل کرونا

اقدامات سازمان فناوری اطلاعات ایران در روبرو با کرونا شامل دو حوزه پیشگیری و درمان است. معاون توسعه مدیریت و امور پشتیبانی سازمان فناوری اطلاعات ایران، نخستین اقدام این دستگاه بعد از همه گیری کرونا در کشور را به تبع قوانین بالادستی، تشکیل ستاد مبارزه با کرونا دانست که اهم اقدامات آن شامل دو حوزه پیشگیری و درمان است.

ملک در مورد اقدامات اجرا شده در حوزه پیشگیری بیان نمود: با توجه به پروتکل های مشخص شده توسط وزارت بهداشت و درمان در گام نخست، ضمن اطلاع رسانی بخشنامه های ستاد ملی کرونا و ارایه آموزش های لازم به پیاده سازی موازین بهداشتی پرداختیم که تا زمانی که کشور درگیر این بیماری است، ادامه پیدا خواهد نمود. به همین دلیل، ابتدا از فرهنگ سازی و آموزش کارکنان شروع کردیم و دستورالعمل های ستاد ملی کرونا به شیوه های مختلف اعم از پیامک، نصب بنر، اتوماسیون اداری و فراوری فایل آموزشی مورد اطلاع رسانی عموم همکاران نهاده شد.

وی ادامه داد: در مرحله بعد، الزامات سلامت محیط کار اجرایی شد و امکانات بهداشتی مورد احتیاج برای گندزدایی محیط های عمومی و تامین بهداشت فردی کارکنان و مراجعان تامین و در دسترس قرارگرفت. تب سنجی روزانه کارکنان در بدو ورود به محل کار، توزیع ماسک طبق برنامه زمان بندی شده، قراردادن محلول ضدعفونی نماینده در راهروها و ایجاد کابین ضدعفونی نماینده مجهز به سیستم مه پاش از دیگر تدابیر اجراشده در حوزه پیشگیری از کرونا در سازمان فناوری اطلاعات است. هم چنین با تشویق کارکنان به پیگیری امور اداری از یکدیگر توسط تلفن، ایمیل یا اتوماسیون، آموزش کارکنان بخش خدمات، ممنوعیت صرف صبحانه و نهار به صورت جمعی، ایجاد محدودیت های ویژه برای آبدارخانه ها، ممنوعیت ورود کلیه پیک های موتوری برای تحویل بسته اعم از کالا یا غذا، کوشش برای کنترل هرچه بیشتر این بیماری در داخل سازمان را در دستور کاری خود قرار دادیم.

ملک ایجاد زیرساخت های لازم جهت دورکاری کارکنان را یکی از مهم ترین اقدامات اجرا شده در زمینه پیشگیری کرونا دانست و گفت: این کار باعث شد در صندلی یکی از نخستین سازمان های پیشگام در این زمینه قرار بگیریم. انجام دورکاری کارکنان سازمان مطابق بخشنامه های سازمان امور اداری و استخدامی کشور، از دیگر اقدامات اولیه برای کاهش احتمال واگیری ویروس است که تا زمان همه گیری این بیماری و عدم وجود ممانعت های قانونی ادامه پیدا خواهد نمود.

معاون توسعه مدیریت و امور پشتیبانی، ضمن تشریح تدابیر اتخاذشده در حوزه درمان به بخشنامه مربوط به 19مهرماه 1399 با موضوع ستاد مدیریت و پیشگیری از کرونا اشاره نمود که مهم ترین بخش آن مربوط به نحوه روبروه کارمند مبتلا به کرونا و هم اتاقی های وی است. بر این اساس چنانچه فردی با مشاهده علایم اولیه روبرو شد، با مراجعه به پزشک متخصص عفونی، ریه، داخلی و یا طب اورژانس می بایست نسبت به انجام آزمایش های لازم اقدام کند. در صورت مثبت بودن جواب به مدت 14 روز را در شرایط قرنطینه سپری کند و پس از این مدت با انجام آزمایش مجدد و در دست داشتن جواب منفی آزمایش در محل کار خود حاضر گردد.

هم چنین در بخش دیگری از این بخشنامه آمده است چنانچه فردی با یکی از همکاران مبتلا به بیماری کرونا هم اتاق یا هم نشین باشد، با نظر پزشک معتمد سازمان می تواند از سه روز قرنطینه خانگی در منزل و در صورت عدم وجود علایم اولیه به محل کار مراجعه اما ملزم به رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی به صورت سخت گیرانه، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.

ملک، هم چنین در راستای حمایت از کارکنانی که افرادی که با آنها در یک خانه زندگی می نمایند و به بیماری کووید 19 مبتلا هستند توضیح داد: طی این رویداد، کارمند می تواند با ارایه آزمایش مثبت فرد بیمار و سایر مستندات مربوطه، با تایید پزشک معتمد و نظر وی در محل کار حاضر شوند. البته ضدعفونی محل استقرار کارمند مبتلا به کووید 19 نیز از دیگر اقداماتی است که پس از اطلاع از نتیجه آزمایش فرد مشکوک انجام می گردد.

نحوه برخورد با کارکنان خاطی

وی در مورد اقدامات قانونگذار در برخورد با کارکنانی که اهتمامی برای رعایت پروتکل های بهداشتی مشخص شده در محل کار خود به خرج نمی دهند، با تاکید بر این مهم که حفظ سلامت کارکنان از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، به بخشنامه شماره 290823 تاریخ 05،06،1399 سازمان اداری و استخدامی کشور اشاره نمود که طی آن، کارکنان و مدیرانی که اقدام به عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی و ضوابط ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا نمایند، پیرو ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری به بالاترین مقام دستگاه اجرایی بدون ارجاع به هیات های رسیدگی در پنج سطح مورد مجازات قرار می گیرند.

این مجازات در مرتبه اول، اخطار کتبی بدون درج در پرونده، مرتبه دوم، توبیخ کتبی با درج در پرونده، مرتبه سوم، کسر یک سوم حقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر به مدت یک ماه، مرتبه چهارم، کسر یک سوم حقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر به مدت سه ماه و مرتبه پنجم، انفصال موقت حداکثر تا سه ماه است. البته لازم به ذکر است کلیه مجازات های این بند قطعی و غیر قابل تجدید نظر است.

معاون پشتیبانی با یادآوری این که رعایت موازین بهداشتی توسط بازرسان و ضابطین سازمانی مورد پیگیری و رصد قرار می گیرد، اظهار داشت هرگونه مخفی سازی این بیماری توسط کارکنان مورد پیگیرد قرار می گیرد و مطابق آنچه قانون مشخص نموده است با آن برخورد خواهد شد.

ابتلای 10 درصد کارکنان به کووید 19

بر اساس آخرین آمار به دست آمده تا هفته گذشته تست PCR تعداد 55 نفر از مجموع کارکنان سازمان فناوری اطلاعات ایران مثبت گزارش شده است که این رقم به طور تقریبی معادل 10 درصد کارکنان است که 44 نفر بهبود یافته و در محل کار حاضرند و 11 نفر نیز در حال گذراندن دوره نقاهت هستند. البته تعدادی از کارکنان نیز در شرایط مشکوک ابتلا به کرونا به سر می برند که هنوز اطلاعی از نتیجه نهایی آزمایش آنها در دسترس نیست.

از میان کارکنان مبتلا به کرونا اعم از رسمی، قراردادی، پیمانکاری و امریه، کمترین سن 24 سال و بالاترین سن 60 سال است و رایج ترین گروه سنی مبتلایان 40 تا 49 ساله هستند. تحلیل آماری کارکنان مبتلا به کووید 19 در سازمان فناوری اطلاعات (از میان 55 نفر) نشان می دهد، حدود نیمی از مبتلایان را کارکنان قراردادی تشکیل می دهند که بالغ بر 34درصد آنها دارای گروه خونی AB مثبت هستند. هم چنین 47 درصد مبتلایان شامل کارکنان زن و 53 درصد نیز مردان هستند.

در یک نگاه کلی، آنالیز آماری کارکنان سازمان فناوری اطلاعات ایران حاکی از این است که از مجموع کارکنان تعداد 399 نفر رسمی، پیمانی، قراردادی و طرحی و 151 نفر نیز پیمانکاری هستند. از این تعداد 164 نفر زن، 235 نفر مرد هستند و حدود 32 درصد آنها در گروه سنی 35 تا 40 سال قرار دارند.

توسعه خدمات دولت الکترونیک، یک احتیاج لازم است

رییس ستاد مبارزه با کرونا در سازمان فناوری اطلاعات ایران توسعه خدمات دولت الکترونیک را یک احتیاج کاملا ضروری دانست که ذی نفعان اصلی آن علاوه بر دستگاه ها، مردم هستند و گفت: کرونا با وجود ایجاد دشواری های بسیاری برای مردم و دولت ها باعث شد، کاربری فناوری اطلاعات در کلیه حوزه ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد که از جمله آنها شناسایی ظرفیت های ایجاد امکان دورکاری برای کارکنان ارایه دهندگان خدمات بود، که علاوه بر کاهش میزان واگیری موجب صرفه جویی حامل های انرژی، کاهش میزان آلاینده ها و حفظ سلامت محیط زیست بخشی از آن محسوب می گردد.

وی هم چنین از تامین و توزیع ملزومات بهداشتی اعم از ماسک، محلول ضدعفونی نماینده و مواد شوینده میان کارکنان در هفته های آینده اطلاع داد و در سرانجام یادآور شد: کرونا دور از ما و خانواده ما نیست. پس مصوبات ابلاغ شده توسط ستاد کرونای ملی و داخلی سازمان را جدی بگیریم و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم تا بتوانیم به حفظ سلامتی خود و خانواده هایمان یاری کنیم. ما می توانیم شکست زنجیره کرونا را از سازمان فناوری اطلاعات ایران شروع کنیم.،ایسنا

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و دنیا را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 6 آذر 1399 بروزرسانی: 6 آذر 1399 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 1268

به "تدابیر سازمان فناوری اطلاعات ایران در کنترل کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تدابیر سازمان فناوری اطلاعات ایران در کنترل کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید