طرز تهیه آبگوشت کرمانی سنتی و اصلی مرحله به مرحله

به گزارش مجله فضای وب، آبگوشت از قدیم الایام یکی از غذاهای اصلی سفره ایرانی بوده که قبل از خوردن آن تکه های نان سنگک یا بربری را در کاسه خرد می کردند تا با آب این غذا بخورند. یکی از این آبگوشت های معروف ایرانی آبگوشت کرمانی یا مطنجنه، متنجنه یا متنجون است که بیشتر در شهرستان رفسنجان طبخ می گردد. این آبگوشت که به آن آبگوشت امام حسینی هم می گویند معمولا در مراسم مذهبی طبخ می گردد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه آبگوشت اصیل را آنالیز نموده بودیم و در ادامه می خواهیم طرز تهیه آبگوشت کرمانی را مرور کنیم.

طرز تهیه آبگوشت کرمانی سنتی و اصلی مرحله به مرحله

مواد لازم برای تهیه آبگوشت کرمانی

  • گوشت گوسفند با دنبه نیم کیلوگرم
  • نخود 150 گرم
  • به 1 عدد
  • مغز گردو 100 گرم
  • برگ زردآلو 50-100 گرم
  • سیب زمینی 4-5 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • رب گوجه 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • شنبلیله و ترخون خشک به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت کرمانی سنتی

1. خیساندن مواد

اولین مرحله برای تهیه آبگوشت کرمانی این است که باید نخود را خیس کنید. این خیساندن برای برطرف نفخ بسیار موثر است.

2. پخت مواد

برای تهیه متنجبه باید گوشت را با پیاز خوب تفت دهید بعد سیب زمینی، نخود، برگه زردآلو و به را به همراه نمک، فلفل و ادویه اضافه کنید و به همراه آب کافی بگذارید تا بپزند. بعد از این که مواد خوب پخته شدند دو قاشق رب گوجه فرنگی را هم کمی تفت دهید و به آبگوشت اضافه کنید در نهایت مغز گردوی خرد یا آسیاب شده را داخل خورش بریزید بگذارید تا گردو روغن بیاندازد و غلظت پیدا کند. بعد نوبت آن است که شنبلیله و ترخون خشک را اضافه کنید. فقط دقت کنید که بعد از اضافه کردن سبزی کافی است آبگوشتتان یک یا دو قل بخورد و بعد آبگوشت کرمانی شما آماده است.

نکته: اگر شنبلیله و ترخون بیشتر از این بپزد ممکن است آبگوشتتان تلخ گردد.

نکته: در تهیه آبگوشت کرمانی اصیل از لیمو عمانی استفاده نمی گردد اما اگر دوست دارید می توانید لیمو عمانی هم اضافه کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه آبگوشت کرمانی

تهیه هر مدل آبگوشت چه آبگوشت کرمانی باشد چه طرز تهیه گوشت لوبیا کاشان و حتی طرز تهیه آبگوشت بز باش تهرانی تقریبا کار ساده ای است فقط کافی است به نکات و فوت وفن های تهیه آن دقت کنید.

برترین گوشت برای متنجنه

برای تهیه آبگوشت بهتر است همواره میزانی گوشت با استخوان داشته باشید چون ترکیب گوشت و استخوان طعم خوبی به این غذا می دهد. علاوه بر این می توانید از 100 گرم چربی دنبه هم برای افزایش چربی غذا بهره ببرید.

استفاده از لوبیا چیتی برای آبگوشت کرمانی

بعضی در تهیه آبگوشت متنجنه از لوبیاچیتی هم در کنار نخود استفاده می نمایند اما آبگوشت اصیل کرمانی لوبیا چیتی ندارد. بنابراین برحسب ذائقه و علاقه خود می توانید برای لعاب انداختن بیشتر آبگوشتتان آن را هم مثل نخود خیس کنید و برای تهیه آبگوشت بهره ببرید.

آب و کوبیده آبگوشت کرمانی

متنجنه را هم مثل آبگوشت اصیل هم به صورت مخلوط نان خرد شده و آبِ آبگوشت سرو می گردد اما در عین حال کوبیده آن هم مصرف می گردد. اگر دوست دارید انواع دیگر آبگوشت را هم تجربه کنید می توانید طرز تهیه آبگوشت گندم را هم در کتاب کاله بخوانید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 25 اسفند 1403 بروزرسانی: 25 اسفند 1403 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 2397

به "طرز تهیه آبگوشت کرمانی سنتی و اصلی مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت کرمانی سنتی و اصلی مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید