نگاهی به سفارتخانه 42 هکتاری آمریکا در بغداد
به گزارش مجله فضای وب، سفارتخانه آمریکا در عراق با 420 هزار متر مربع بزرگترین مکان دیپلماتیک دنیا محسوب می گردد؛ مکانی که مردم عراق در روزهای اخیر آن را جاسوس خانه نامیدند و خواهان تعطیلی آن شدند.
جهت دریافت خدمات نمای داخلی باغ ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، از صبح روز سه شنبه دهم دی ماه که مردم عراق در اعتراض به حمله هوایی آمریکا به مواضع الحشد الشعبی در مقابل سفارتخانه این کشور در بغداد تجمع نموده و اقدام به آتش زدن چندین ورودی این مکان کردند، بار دیگر توجهات به سمت بزرگ ترین مکان دیپلماتیک آمریکا در یک کشور خارجی جلب شده است.
دولت آمریکا برای اولین بار در سال 1946 سطح روابط خود با عراق را در حد سفیر بالا برد و متعاقبا اقدام به ساخت سفارتخانه در بغداد کرد. این سفارتخانه به جز در دو مقطع 1967 (به دلیل شروع جنگ شش روزه و قطع روابط کشورهای عربی با آمریکا) و 1991 (به دلیل شعله ور شدن جنگ دوم خلیج فارس) به فعالیت خود ادامه داد.
پس از حمله آمریکا به عراق در سال 2003، از آن جایی که ساختمان سفارت خارج از منطقه سبز واقع شده بود و امنیت لازم را از نظر آمریکایی ها نداشت، فعالیت های سفارت به طور موقت به کاخ الجمهوری (کاخ صدام) منتقل شد تا کار ساخت سفارتخانه جدید در منطقه سبز بغداد به اتمام برسد.
مشخصات بنای سفارتخانه آمریکا در بغداد
این مکان 42 هکتاری، بزرگترین سفارتخانه در دنیا محسوب می گردد که مساحت آن از کل شهر واتیکان نیز بیشتر است و از بزرگترین سفارتخانه آمریکا در سابق (واقع در شهر ایروان، پایتخت ارمنستان) پنج برابر بزرگ تر است.
موقعیت سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد
به نوشته وبگاه الخلیج اونلاین، این سفارتخانه در سال 2009 و پس از اتمام ساخت و سازها با هزینه 750 میلیون دلار افتتاح شد و اکنون نزدیک به 16 هزار کارمند و پیمانکار در آن مشغول به کار هستند.
در مورد دیگر اطلاعات مربوط به این سفارتخانه، باید گفت که این مکان به اصطلاح دیپلماتیک در غرب پل 14 تموز در کنار رود دجله واقع شده و 21 ساختمان دارد. مساحت کل این مکان می تواند 80 زمین فوتبال را در خود جای دهد.
ساختمان مرکزی سفارتخانه
همچنین این مکان از پنج بخش اصلی از جمله شش مجتمع مسکونی، مرکز تصفیه آب و آبرسانی، ایستگاه برق، دو ساختمان دیپلماتیک و بخش تفریحی تشکیل شده و دارای مرکز خرید، سالن ورزشی، سالن شنا و زمین فوتبال و بسکتبال است.
بنابراین این سفارتخانه به گونه ای ساخته شده است که در صورت قطعی آب و برق در بغداد، بتواند نیازهای خود را تأمین نموده و در صورت بروز نا امنی بتواند از خود مراقبت کند. دیوارهای دور سفارت حداقل 2.7 متر است که با بتن مسلح ساخته شده و می تواند در برابر قدرت انفجاری خودروهای بمب گذاری شده یا خمپاره ها مقاومت کند.
از داخل نیز طراحی سفارتخانه به گونه ای است که در برابر بمب های بیولوژیک مقاومت است و بدین منظور سیستم تصفیه هوا در برابر هرگونه حمله شیمیایی یا بیولوژیک تعبیه شده است.
وظیفه تأمین امنیت نیز به دست تفنگداران نیروی دریایی آمریکاست. این سفارتخانه پنج ورودی دارد که بشدت تدابیر امنیتی در آن رعایت می گردد. یک ورودی اضطرای نیز در این مکان تعبیه شده است.
با همه این ها مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در عصر روز سه شنبه از اعزام فوری 100 تفنگدار دریایی از کویت به بغداد برای حفاظت از سفارتخانه اطلاع داد. در ویدئویی که پنتاگون از اعزام این نیروها منتشر نموده، نظامیان آمریکایی در حال پر کردن خشاب اسلحه های خود با گلوله های جنگی هستند. این نیروها شامگاه سه شنبه در سفارت آمریکا مستقر شدند.
بنابراین این میزان از تدابیر امنیتی در ساخت و ساز و تعداد بی سابقه کارمندان و پرسنل نظامی باعث شده تا این روزها مردم عراق آن را نه یک مرکز دیپلماتیک بلکه مکانی برای توطئه چینی علیه امنیت خویش بدانند.
ص
منبع: خبرگزاری فارس