کارخانه های متروکه در 6 شهر میزبان استارت آپ ها می شوند

به گزارش مجله فضای وب، دکتر اسماعیل قادری فر، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: معاونت علمی برای تقویت زیست بوم نوآوری در کشور سعی نموده با بازسازی و بهسازی پهنه های صنعتی متروکه و پرهیز از ایجاد زیرساخت های زائد درون شهر، گامی برای ایجاد زیست بوم نوآوری بردارد.

کارخانه های متروکه در 6 شهر میزبان استارت آپ ها می شوند

جهت دریافت خدمات طراحی شاه نشین ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

وی با اشاره به همکاری شهرداری و معاونت علمی برای استفاده از پهنه های متروکه و تغییر کاربری آنها به کارخانه های نوآوری گفت: از سال گذشته زمینه ایجاد کارخانه ای نزدیک به میدان آزادی در کارخانه متروکه ای فراهم شد و سال جاری به مرحله رونمایی رسمی رسید.

قادری فر اضافه کرد: کارخانه نوآوری آزادی در فضای 18 هزار متری که از سال گذشته تیم های استارت آپی در آن شروع به کار نموده بودند اکنون محلی برای استقرار جوانان مستعد است.

وی با بیان اینکه این کارخانه پیش از این کارخانه الکترودسازی بوده است، خاطر نشان کرد: بر اساس قانون خروج صنایع آلاینده از کلان شهرها، کارخانه الکترود سازی به قزوین منتقل شد و مدتی این کارخانه تخلیه بود که اکنون تیم های استارت آپی زیادی در آن مشغول فعالیت هستند؛ در حال حاضر این کارخانه تبدیل به یک پهنه نوآوری شده است.

ایجاد کارخانه های نوآوری در کلان شهرهای کشور

رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی گفت: کارخانه نوآوری آزادی 16 هزار متری که در اختیار شتابدهنده ها و تیم های مختلف قرار گرفته در حوزه های فناوری اطلاعات، الکترونیک سلامت، گیم، فراوری محتوا، نوآوری های بیمه ای و اقتصادی، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نانوداروها، معماری و زندگی شهری، گردشگری و توریسم فعالیت می نمایند. این کارخانه ظرفیت 2500 نفر دارد و می تواند 500 تیم و شتابدهنده را در دل خود جای دهد؛ اما در حال حاضر که نوپاست هزار نفر در قالب 150 تیم استارتاپی در این کارخانه فعالیت می نمایند.

وی اضافه کرد: اما فقط تهران نیست که در آن اماکن متروکه و محققان برجسته دارد؛ بلکه بسیاری از شهرهای بزرگ مانند شیراز، تبریز، اصفهان، یزد و... چنین ظرفیتی دارند که در آن اماکن بلا استفاده ای وجود داشته باشد و بتوان از آنها برای جمع کردن ایده پردازان بهره برد.

کارخانه نوآوری شیراز در آستانه افتتاح

اسماعیل قادری فرد در ادامه گفت: راه اندازی کارخانه نوآوری شیراز نیز در محل کارخانه مخابرات سابق ایران (ایران زیمنس سابق) کلید خورده که به زودی در فاز اول آن 15هزار محقق مشغول فعالیت می شوند؛ این کارخانه که در شرق شیراز مستقر بوده برابر با 9 هزار متر مربع است که محل تجمع اکوسیستم استارت آپی فارس خواهد شد.

متروکه نساجی در یزد محل تجمع استارت آپ ها می گردد

قادری فر اضافه کرد: همچنین سومین کارخانه نوآوری نیز قرار است در یزد راه اندازی گردد که استارت آن نیز خورده است؛ کارخانه نوآوری یزد در محل کارخانه متروکه نساجی درخشان با 10هزار متر مربع ایجاد خواهد شد.

وی همچنین به کارخانه نوآوری در مشهد که در مجاورت دانشگاه فردوسی مشهد است اشاره نمود و اضافه کرد: کارخانه نوآوری مشهد در محل کارخانه نوشابه سازی با 15هزار متر مربع ایجاد خواهد شد.

کارخانه های متروکه ای که به کارخانه های نوآوری تبدیل شده اند

ردیف استان کارخانه قدیمی کارخانه نوآوری
1 تهران کارخانه الکترودسازی آزادی
2 شیراز ایران زیمنس شیراز
3 مشهد کارخانه نوشابه سازی مشهد
4 یزد کارخانه نساجی یزد

اصفهان، تبریز و اردبیل در حال مکان یابی

رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی در ادامه با اشاره به دو شهر دیگر که قرار است در آنها از اماکن متروکه برای راه اندازی کارخانه های نوآوری استفاده گردد، گفت: اکنون در حال مکان یابی در شهرهای اصفهان، تبریز و اردبیل برای ایجاد کارخانه نوآوری هستیم.

وی تاکید نمود: ما در حال برنامه ریزی هستیم که در تمام استانهایی که ظرفیت کارخانه نوآوری دارند این مکان را راه اندازی کنیم.

کارخانه های نوآوری با پارک های علم و فناوری فرق دارند

قادری فر با اشاره به تفاوت پارک های علم و فناوری و کارخانه های نوآوری گفت: تفاوت کارخانه نوآوری با پارک های علم و فناوری این است که پارک ها عمدتا محل استقرار شرکتهای دانش بنیان است؛ اما کارخانه های نوآوری استارت آپ-کمپ هایی هستند که در راستای حمایت از ایده ها و تربیت نیروی انسانی و متخصص برای ایجاد شرکتهای دانش بنیان ایجاد شده اند.

به گفته رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی ، ما با این مفهوم به دنبال توسعه فضاها در پهنه های صنعتی و پهنه های شهری هستیم تا شهرهای فناور و نواور را با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و جوانان و استعدادهای برتر ایجاد کنیم.

وی همچنین در تفاوت کارخانه های نوآوری با مراکز رشد در دانشگاهها گفت: در چارچوب مفهومی توسعه زیست بوم نوآوری، ایجاد مراکز نوآوری در دل دانشگاهها و مراکز علمی کشور است اما این فضاها زیر 2 الی3 هزار متر است؛ از طرفی کارخانه ها با فضایی بیش از 4هزار مترمربع، مصداق کارخانه های فراوریی در متراژهای وسیع هستند که استارت آپ ها در آن فعالیت می نمایند.

فضاهای کارخانه ها متروکه هستند

قادری فر گفت: با توجه به محدودیت اعتبارات و منابع برای انجام کارهای زمان بر ساخت و ساز، این پهنه های صنعتی متروکه بازسازی می شوند و در اختیار زیست بوم نوآوری قرار می گیرند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 28 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 688

به "کارخانه های متروکه در 6 شهر میزبان استارت آپ ها می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کارخانه های متروکه در 6 شهر میزبان استارت آپ ها می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید