طرز تهیه ترشی شلغم ساده، آسان و خانگی

به گزارش مجله فضای وب، ترشی شلغم یکی از برترین گزینه ها برای کسانی است که در پی طعمی متفاوت و سالم در کنار غذاهای خود هستند. شلغم ها که به خاطر خواص بی نظیرشان شناخته شده اند، وقتی با سرکه، سیر و ادویه های معطر ترکیب می شوند، به یک خوراکی خوشمزه و مفید تبدیل می شوند.

طرز تهیه ترشی شلغم ساده، آسان و خانگی

این ترشی به ویژه در فصول سرد سال که شلغم به راحتی در دسترس است، می تواند طعم دلچسب و تازه ای به وعده های غذایی شما اضافه کند. در این دستور، علاوه بر شلغم، از لبو و سیر هم برای طعم دهی استفاده می گردد که نتیجه آن یک ترشی خوش رنگ، معطر و لذیذ است. طرز تهیه ترشی لبو و البته طرز تهیه ترشی پیاز قرمز را هم در خبرنگاران مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی شلغم

  • شلغم 1 کیلوگرم
  • لبو قرمز 2 عدد میانه
  • سیر 1 بوته
  • برگ بو 4 برگ
  • سیاه دانه 1 قاشق غذاخوری
  • تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
  • گلپر 1 قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید به مقدار لازم
  • آب جوشیده به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی شلغم

مرحله اول: شستن و آماده سازی مواد

برای آغاز، شلغم ها و لبوها را خوب بشویید تا هیچ گونه خاکی روی آن ها باقی نماند. سپس سر و ته هر دو را بگیرید و پوستشان را هم به دقت بگیرید. بعد از این مرحله، شلغم ها و لبوها را به قطعات کوچک یا نوارهای نازک برش دهید تا بهتر در سرکه و ادویه ها جذب شوند.

مرحله دوم: خرد کردن سیر و آماده سازی شیشه

در این مرحله، پوست سیر را بگیرید و آن ها را به صورت ورقه ای خرد کنید. سیر ورقه ای طعم ملایم تری را به ترشی خواهد داد و در عین حال عطری خوشایند به آن می بخشد. سپس یک شیشه تمیز و خشک انتخاب نموده و آغاز به ریختن مواد داخل آن کنید.

ابتدا شلغم های خردشده، سپس لبو و سیر ورقه ای را به شیشه اضافه کنید. در خاتمه، برگ های بو و ادویه های سیاه دانه، تخم گشنیز و گلپر را اضافه کنید. این ادویه ها طعم ترشی را به طرز شگفت انگیزی خوشمزه و معطر می نمایند.

مرحله سوم: افزودن سرکه و آب نمک

پس از اینکه مواد داخل شیشه نهاده شد، نوبت به افزودن سرکه و آب نمک می رسد. سرکه سفید را به مقدار دلخواه به شیشه اضافه کنید تا مواد داخل شیشه کاملا پوشانده شوند. معمولا نسبت یک به 2 آب و سرکه برای ترشی مناسب است. آب جوشیده را هم به مقدار ای اضافه کنید که مواد داخل شیشه به طور کامل پوشیده گردد. در نهایت نمک را به مقدار دلخواه اضافه نموده و درب شیشه را محکم ببندید.

مرحله چهارم: نگهداری ترشی

پس از اینکه شیشه ترشی را به طور کامل پر کردید و درب آن را محکم بستید، باید آن را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. بهتر است شیشه را در مکانی خشک و به دور از نور خورشید قرار دهید. حدودا یک هفته تا 10 روز زمان ضروری است تا ترشی به طور کامل جا بیفتد و طعم آن تثبیت گردد.

مرحله پنجم: مصرف ترشی شلغم

پس از گذشت یک هفته، ترشی شلغم آماده مصرف است. این ترشی خوشمزه را می توانید به عنوان چاشنی همراه با غذاهای مختلف، به ویژه در کنار پلو و خورشت ها سرو کنید. علاوه بر طعم عالی، ترشی شلغم خواص درمانی زیادی هم دارد و به سیستم ایمنی بدن یاری می نماید.

نکات تکمیلی در تهیه ترشی شلغم

در طرز تهیه ترشی شلغم پیش از تهیه، آگاهی از چند نکته ساده اما کلیدی باعث می گردد ترشی شما ماندگارتر، خوشرنگ تر و با طعمی حرفه ای تر گردد.

انتخاب شلغم مناسب برای تهیه ترشی

شلغم های کوچک و تازه برترین گزینه برای ترشی هستند. بافت لطیف آن ها باعث می گردد طعم سرکه و ادویه ها سریع تر جذب گردد و ترشی بعد از چند روز کاملا آماده مصرف باشد. از شلغم های بزرگ یا چروکیده استفاده نکنید چون سفت و بی مزه می شوند و دیرتر جا می افتند. بعلاوه رنگ ترشی با شلغم تازه درخشان تر است.

نسبت صحیح سرکه و آب برای تهیه ترشی شلغم

نسبت سرکه به آب تاثیر زیادی بر مزه نهایی دارد. برای طعمی ملایم و متعادل، نسبت 2 به یک (دو قسمت سرکه به یک قسمت آب جوشیده) مناسب است. اگر ترشی تند و تیز دوست دارید، می توانید مقدار آب را کمتر کنید. فقط توجه داشته باشید که استفاده از سرکه زیاد باعث سفت شدن بیش از حد شلغم می گردد.

افزودن ادویه های معطر

ادویه ها نقش مهمی در طعم و عطر ترشی دارند. استفاده از گلپر، تخم گشنیز و سیاه دانه رایحه ای خاص به شلغم می بخشد. اگر دوست دارید، کمی فلفل قرمز یا دارچین هم اضافه کنید تا طعمی گرم تر و زمستانی تر پیدا کند. افزودن ادویه ها به صورت لایه ای باعث می گردد مزه یکنواخت تری در کل ترشی ایجاد گردد.

جلوگیری از کپک زدن ترشی

یکی از مسائل رایج در تهیه ترشی، کپک زدن است. برای جلوگیری از این موضوع، باید شیشه کاملا خشک باشد و مواد درون آن کاملا زیر مایع قرار گیرند. بعلاوه، هرگز از قاشق خیس برای برداشتن ترشی استفاده نکنید. بهتر است ترشی را در ظروف شیشه ای نگهداری کنید، نه پلاستیکی.

افزایش ماندگاری ترشی

برای نگهداری طولانی تر، ترشی را در محیط خنک و به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. اگر قصد نگهداری بیش از سه ماه را دارید، آن را در یخچال بگذارید. سرکه طبیعی برترین گزینه برای ماندگاری بالاست. هرچه ترشی بیشتر بماند، رنگ و طعم آن هماهنگ تر و دلچسب تر می گردد.

سوالات متداول طرز تهیه ترشی شلغم

در این بخش به رایج ترین پرسش های مربوط به تهیه ترشی شلغم پاسخ داده ایم تا نتیجه نهایی بدون خطا و باکیفیت باشد.

1. چگونه تلخی شلغم را بگیریم؟

برای از بین بردن تلخی، شلغم ها را پس از خرد کردن در آب و کمی نمک بجوشانید، سپس آب آن را دور بریزید و در آش بهره ببرید.

2. آیا می توان از شلغم پخته برای تهیه ترشی استفاده کرد؟

خیر، شلغم باید خام باشد تا بافت خود را حفظ کند و ترشی کپک نزند.

3. ترشی شلغم چه مدت ماندگاری دارد؟

در دمای خنک و درب بسته تا 6 ماه ماندگار است، اما برترین زمان مصرف آن تا 3 ماه اول است.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 آبان 1404 بروزرسانی: 19 آبان 1404 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 2435

به "طرز تهیه ترشی شلغم ساده، آسان و خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی شلغم ساده، آسان و خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید