طرز تهیه شربت توت فرنگی و مربای آن

به گزارش مجله فضای وب، شربت توت فرنگی ملکه شربت های آسیایی است و از این میوه محبوب در تهیه انواع نوشیدنی، مربای توت فرنگی، سالاد میوه، کیک توت فرنگی، تزیین کیک و ... استفاده می گردد.

طرز تهیه شربت توت فرنگی و مربای آن

خبرنگاران | سرویس آشپزی - شربت توت فرنگی حاوی مقادیر مناسبی از فیبر، پتاسیم، آنتی اکسیدان ، کلسیم، آهن و فسفر است که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی به عنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن گردد. توت فرنگی همچنین سرشار از ویتامین C و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد. یک واحد توت فرنگی معادل 8 عدد توت فرنگی است که 50 کالری انرژی دارد و ویتامین C بیشتری نسبت به یک عدد پرتقال خواهد داشت.

  • توت فرنگی تقویت کننده، ملین و خنک کننده می باشد. به همین جهت توت فرنگی برای درمان یبوست بسیار موثر است.
  • توت فرنگی از تصلب شرائین (گرفتگی عروق) جلوگیری می نماید.
  • توت فرنگی اشتها آور است و ادرار را زیاد می نماید.
  • دم نموده برگ توت فرنگی در زیادکردن ادرار و شیر بانوان مفید است. همچنین در درمان نقرس و سنگ مثانه نیز اثر گذار است.
  • توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامین C در خون سازی بدن مؤثر است.
  • توت فرنگی به علت دارا بودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در رشد و نمو بچه ها و نوجوانان، استحکام دندان ها و ترمیم شکستگی استخوان ها بسیار مؤثر است.

مواد لازم جهت تهیه شربت و مربای توت فرنگی

توت فرنگی

یک کیلوگرم
شکریک کیلوگرم
آب لیموترشیک قاشق چای خوری

طرز تهیه شربت توت فرنگی

1. ابتدا توت فرنگی ها را شسته و برگ سبز آن را جدا کنید و اجازه دهید خشک شوند.

2. توت فرنگی ها را درون ظرفی ریخته و لابه لای آن را شکر بپاشید. سپس به مدت 24 ساعت درون یخچال استراحت دهید تا توت فرنگی ها آب بیندازند.

3. در این مرحله ظرف حاوی توت فرنگی را بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. در این حین مرتبا کف حاصله از جوشیدن توت فرنگی را خارج کنید و دور بریزید. نکته قابل توجه در خصوص تهیه مربای توت فرنگی این است که باید در هنگام پخت این مربا درب قابلمه باز باشد چرا که باعث تیره شدن رنگ مربا خواهد شد. این فرایند حدود 30 دقیقه به طول می انجامد.

4. پس از قوام آمدن شربت، آب لیمو ترش و یا جوهر لیمو را به آن اضافه نمایید تا مانع از شکرک زدن شربت گردد. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید خنک گردد.

طرز تهیه مربای توت فرنگی

1. برای تهیه تمام مراحل بالا را به ترتیب باید انجام دهید با این تفاوت که برای تهیه مربای توت فرنگی بایستی مدت زمان اولیه پخت توت فرنگی ها را به 20 دقیقه کاهش دهید.

2. در این مرحله 2/3 از شربت مربا را جدا کنید. سپس مجددا 500 گرم شکر به توت فرنگی ها اضافه کنید و حدود 10 دقیقه با حرارت متوسط اجازه دهید تا شربت قوام آید. در این حین کف حاصله را خارج کنید و در نهایت آب لیمو ترش را بیفزایید و اجازه دهید تا مربا خنک گردد.

3. پس از خنک شدن مربا آن را به ظروفی که از قبل استریل نموده اید منتقل نمایید و در جای خنک نگهداری کنید.

جهت آشنایی با طریقه استیریل کردن مواد به سایر بخش های آشپزی خبرنگاران مراجعه نمایید.

نشانه قوام آمدن شربت و مربا

مقداری از شربت را در قاشقی بریزد، اگر شربت پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت، شربت قوام آمده است .

دلایل شکرک زدن مربا

  • اگر شکر مربا کم باشد، شکرک می زند.
  • اگر مربا به اندازه کافی قوام نیامده باشد، شکرک می زند.
  • اگر مربا بیش از حد بجوشد، باعث شکرک زدن آن می گردد.
  • هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چرا که موجب کپک زدن مربا خواهد شد.
  • برای جلوگیری از ، در انتهای پخت به آن یک قاشق چای خوری آب لیمو ترش و یا 1/4 قاشق چای خوری جوهر لیمو اضافه نمایید.
منبع: setare.com
انتشار: 5 بهمن 1399 بروزرسانی: 5 بهمن 1399 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 1381

به "طرز تهیه شربت توت فرنگی و مربای آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت توت فرنگی و مربای آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید