طرز تهیه مربای انجیر با پیمانه به همراه فوت و فن ها
به گزارش مجله فضای وب، آیا تا به حال در پی مربایی گشته اید که طعم و عطرش شما را به اعماق بهشت ببرد؟ مربای انجیر، دقیقا همان چیزی است که شما در پیش هستید! قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای انجیر خشک را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه مربای انجیر با پیمانه که روشی مطمئن برای تهیه این مرباست را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر با پیمانه
- انجیر تازه 1 کیلوگرم (12 - 14 عدد میانه)
- شکر 700 گرم (معادل 3.5 پیمانه)
- آب 1 پیمانه
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- گلاب یا وانیل (اختیاری) به اندازه لازم
طرز تهیه مربای انجیر با پیمانه
1. آماده کردن انجیر و لایه لایه کردن با شکر
اولین مرحله از طرز تهیه مربای انجیر با پیمانه این است که انجیرهای تازه، بدون لکه و کبودی و با اندازه میانه را انتخاب کنید. انجیرهای خیلی کال یا خیلی رسیده مناسب مربا نیستند. سپس انجیرها را به آرامی بشویید و دم آن ها را با قیچی کوتاه کنید. مراقب باشید که پوست انجیرها را نبرید، زیرا ممکن است در حین پخت وا بروند بعد انجیرهای شسته شده را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند. در نهایت در یک قابلمه یا ظرف مناسب، لایه لایه از انجیر و شکر را به ترتیب بریزید. به این صورت که ابتدا یک لایه انجیر در کف ظرف بچینید سپس روی آن را با شکر بپوشانید و به همین ترتیب ادامه دهید تا تمام مواد تمام شوند.
ظرف مخلوط انجیر و شکر را به مدت 4 تا 5 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا شکر به طور کامل در آب انجیر حل گردد.
نکته: در بین لایه ها می توانید از مغز گردو، پسته یا بادام هم بهره ببرید.
2. پخت مربا
در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای انجیر با پیمانه، پس از گذشت زمان استراحت، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از جوش آمدن مربا، کف روی آن را با قاشق جمع آوری کنید. پس از 15 دقیقه جوشیدن، آبلیمو و گلاب یا وانیل را به مربا اضافه کنید و هم بزنید و در نهایت هم حرارت را کمی زیاد کنید و اجازه دهید تا مربا به غلظت دلخواهتان برسد. بعد که غلظت کافی یافت آن را خاموش کنید و اجازه دهید خنک گردد.
نکته 1: زمان پخت مربا به نوع و اندازه انجیرها بستگی دارد.
نکته 2: حرارت ملایم و هم زدن مداوم مربا در حین پخت، از ته گرفتن و وا رفتن انجیرها جلوگیری می نماید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای انجیر
همان طور که دیدید و خواندید، طرز تهیه مربای انجیر با پیمانه هم درست مثل تهیه مربای آلبالو یا تهیه مربای هویج کار ساده ای است و البته استفاده از پیمانه برای انتخاب درست نسبت مواد به هم باعث می گردد حاصل کارتان مربایی خوشمزه تر برای تمام فصول باشد.
روش شفاف کردن و افزایش عطر و طعم مربای انجیر
برای شفاف شدن رنگ مربا، می توانید از نصف قاشق چایخوری جوهر لیمو در انتهای پخت بهره ببرید. برای طعم قوی تر مربا می توانید از 2 عدد چوب دارچین و سه عدد هل در حین پخت بهره ببرید. البته استفاده از گلاب یا وانیل بیشتر هم می تواند به خوش طعم و عطر شدن این مربا یاری کند. اما در کنار این ها، استفاده از زعفران هم به عنوان یک طعم دهنده می تواند گزینه خوبی برای تهیه مربای انجیر باشد. طرز تهیه مربای انجیر سیاه با زعفران به ساده ترین روش را در کتاب کاله مطالعه کنید.
نسبت شکر به انجیر
به طور کلی، برای تهیه مربای انجیر به ازای هر یک کیلوگرم انجیر، 700 گرم شکر استفاده می گردد و این نسبت معادل 3/5 پیمانه شکر برای 12 تا 14 عدد انجیر میانه است. البته اندازه شکر را می توانید بسته به سلیقه و نوع انجیرها (شیرین یا کم شیرین) تنظیم کنید.
بنابراین اگر مربایی با طعم شیرین تر را ترجیح می دهید، می توانید تا 800 گرم شکر (4 پیمانه) به ازای هر بک کیلوگرم انجیر بهره ببرید و اگر مربای کم شیرین تری دوست دارید، می توانید تا 600 گرم شکر (3 پیمانه) به ازای هر یک کیلوگرم انجیر بهره ببرید.
اندازه و نسبت آب برای تهیه مربای انجیر با پیمانه
برای تهیه مربای انجیر به طور معمول به یک پیمانه آب به ازای هر یک کیلوگرم انجیر احتیاج دارید البته می توانید این اندازه را تا نصف پیمانه هم کاهش دهید تا مربای غلیظ تری داشته باشید.
توجه داشته باشید که کم کردن بیش از حد آب ممکن است باعث سفت شدن انجیرها گردد. فقط مهم است که بدانید، انجیرهای رسیده و شیرین به آب کمتری احتیاج دارند.
روش نگهداری از مربای انجیر
پس از خنک شدن کامل مربا، آن را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
منبع: کتاب کاله