مروری بر یک کابوس؛ ترامپ چگونه به قدرت رسید؟

به گزارش مجله فضای وب، بالاخره روز 20 ژانویه 2021 فرا رسید و دونالد ترامپ رئیس جمهور جنجالی آمریکا، پس از چهار سال حضور در قدرت، کرسی ریاست جمهوری را ترک نموده و جای خود را به جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا داد. بسیاری از ناظران و تحلیلگران، در بحبوحه انتقال نهایی قدرت در آمریکا، دیدگاه های متفاوتی را در خصوص ترامپ و دوره ریاست جمهوری وی مطرح می نمایند. به نظر می رسد اغلب این تحلیل ها، نقطه تاکید خود را بر شخصیت جنجالی ترامپ و سیاست های هرج و مرج گونه او قرار داده و حتی افرادی نظیر تیم نفتالی، نویسنده و تحلیلگر نشریه آتلانتیک، ترامپ را بدترین رئیس جمهور در کل تاریخ آمریکا ارزیابی نموده اند و عده ای خواهان محاکمه وی پس از خروج از کاخ سفید شده اند.

مروری بر یک کابوس؛ ترامپ چگونه به قدرت رسید؟

به گزارش خبرنگاران، با این حال، بعضی دیگر از تحلیلگران، از منظری متفاوت به دوره ریاست جمهوری ترامپ نگریسته و ترامپ را نه به مثابه مولد آشوب و تنش در آمریکا، بلکه محصول گسست ها و بحران های جامعه آمریکا در چند سال اخیر ارزیابی می نمایند. با این همه، در انتها ریاست جمهوری ترامپ، بد نیست به آنالیز این مساله بپردازیم که اساسا ترامپ چگونه قدرت را در آمریکا به دست گرفت و به یکی از جنجالی ترین روسای جمهور تاریخ این کشور تبدیل شد. در ادامه به بعضی از مهمترین تاکتیک های وی در این رابطه اشاره می گردد:

ترامپ و ارائه تصویری طلایی و اسطوره ای از خود

اغلب کارشناسان و تحلیلگران به این مساله تاکید می نمایند که ترامپ، پیش از رسیدن به کرسی ریاست جمهوری آمریکا، همیشه سعی داشته تا بی تجربگی اش در مسائل سیاسی را با استفاده از، در مرکزِ توجه قرار دادنِ خود، جبران کند. وی پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، به کرات در برنامه ها و شو های تلویزیونیِ پرطرفدار سرمایه گذاری کرد و بار ها در مصاحبه با نشریات مختلف آمریکا سعی می کرد تا تصویر یک انسان اسطوره ای و پیروز را از خود در عرصه تجارت و صنعت سرگرمی، ارائه کند (بگذریم که بعد ها گزارش های زیادی در خصوص دروغ بودن این ادعا ها و ضرر های سنگین کسب و کار های ترامپ در دوره قبل از ریاست جمهوری اش، منتشر شد).

این یک تاکتیک ابتدایی برای آن دسته از انسان هایی است که سعی دارند با تمسک به پوپولیسم، قدرت را قبضه و مراتب ترقی را طی نمایند. از این منظر، ترامپ به شیوه های مختلف و با تصویرسازی از خود به مثابه چهر های اسطوره ای که تا حد زیادی این مساله ریشه در شخصیتِ خودشیفته ترامپ نیز داشت، سعی داشت همگان را تحت تاثیر قرار دهد و باید گفت تا حد زیادی در این مساله پیروز نیز بود. پیروزی او در انتخابات 2016 و کسب رای بیش از 73 میلیون نفر در جریان انتخابات 2020، مهمترین نشانه های پیروزیت ترامپ در جلب توجه افکار عمومی آمریکا بوده است (تعداد آرا ترامپ در سال 2020 با توجه به سومدیریت بحران کرونا و شرایط نامساعد مالی آمریکا، قابل توجه بوده است). ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود و در موقعیت های مختلف، به کرات از این تاکتیک استفاده نموده و از آن را به یکی از وجوه ممیزه حضور خود در قدرت، تبدیل نموده است.

ترامپ و اتهام زنی به مخالفان

یکی از تاکتیک های اساسی ترامپ در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حتی در دوره ریاست جمهوری او، طرح اتهامات گسترده به مخالفان سیاسی اش بود. در واقع، ترامپ همیشه در دوره حضور خود در قدرت به شیوه های گوناگون سعی داشته تا از مخالفانش، با هر ابزاری، مشروعیت زدایی کند و در این زمینه، به هیچگونه حد و مرز اخلاقی نیز پایبند نبوده است. شاید مهمترین نمود از این مساله، اقدام ترامپ در تحت فشار قراردادن ولادیمیر زیلینسکی رئیس جمهور اوکراین در پرونده سازی برای هانتر بایدن، پسر جو بایدن رقیب اصلی انتخاباتی ترامپ در سال 2020 باشد. امری که حتی منجر به استیضاح شخص ترامپ شد و جنجال های زیادی را در آمریکا به پا کرد.

ترامپ و استفاده از تاکتیک تفرقه بینداز و حکومت کن

یکی از دیگر از تاکتیک های ترامپ در دوره حضور در قدرت، ایجاد اختلافات و جنجال های گسترده در داخل جامعه آمریکا و کوشش جهت استفاده از این شرایط در راستای اهداف و منافع خودش بود. ترامپ به خوبی می دانست که به دلیل ضعیف بودن سابقه و تجربه سیاسی اش، هیچ راهی الا دو قطبی سازی و ایجاد یک پایگاه خاص مردمی برای خود ندارد. شاید این رویکرد ترامپ، بیشترین خسارت را نیز به منافع ملی آمریکا وارد نموده است.

رویکردی که نتایج فاجعه باری نظیر بی قانونی های گسترده حامیان ترامپ در اقصی نقاط آمریکا داشته و همانگونه که اخیرا مشاهده شد، منجر به حمله گسترده حامیان افراطی وی به ساختمان کنگره آمریکا شد. امری که در نوع خود در تاریخ سیاسی آمریکا، بی سابقه بوده است.

شاید همین مساله باشد که بسیاری از ناظران و کارشناسان مسائل آمریکا را نگران نموده است. ترامپ در برهه کنونی با ایجاد یک پایگاه افراطی خاص برای خود، احتمالا در دوره پس از ریاست جمهوری خود نیز از آن ها استفاده خواهد نمود و در این جهت، هزینه های زیادی را به جامعه آمریکا تحمیل خواهد نمود.

ترامپ و هالیوودیسم سیاسی

در نهایت باید گفت شاید یکی از اساسی ترین تاکتیک های ترامپ در دوران ریاست جمهوری اش، تکیه بر رویه های هالیووگونه در عرصه معادلات سیاسی و اجتماعی آمریکا باشد. بسیاری از حامیان ترامپ، وی را نه یک رئیبس جمهور بلکه در قامت یک سوپر قهرمان می بینند. خودِ ترامپ نیز همیشه نشان داده که به دنبال این مساله است. به عنوان مثال، ترامپ پس از ابتلا به کرونا و منتقل شدن به بیمارستان والتر رید، به گفته بسیاری از نزدیکانش قصد داشت لباس سوپرمن را به تن کند و برای هوادارانش در خیابان، دست تکان دهد. با این حال، مشاوران او، ترامپپ را از این کار منصرف کردند.

ترامپ به خوبی می داند که تهییج مردم آمریکا به شیوه های هالیوود گونه، می تواند برای وی مفید باشد و حتی تا حد زیادی موجب منزوی شدن و تضعیف مخالفان سیاسی او گردد. نوعِ بیان سیاسی-اجتماعی ترامپ، رویه های عملی او و جنجال هایش، همه و همه نمود هایی عینی از اهمیت جلب توجه به سبک فیلم های هالیوودی از سوی ترامپ هستند. امری که وی را نه در قامت یک رئیس جمهور، بلکه در قالب یک شومن، به افکار عمومی آمریکا معرفی نموده است.

منبع: فرارو
انتشار: 3 اسفند 1399 بروزرسانی: 3 اسفند 1399 گردآورنده: spaceweb.ir شناسه مطلب: 1438

به "مروری بر یک کابوس؛ ترامپ چگونه به قدرت رسید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مروری بر یک کابوس؛ ترامپ چگونه به قدرت رسید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید