کلم پلوی تهرانی را با این روش بپزید
به گزارش مجله فضای وب، کلم پلو یکی از غذا های سنتی و اصیل ایرانی است که هواداران خاص خودش را دارد. معمولا وقتی صحبت از کلم پلو می گردد، ناخودآگاه کلم پلوی خوشمزه شیرازی به ذهنمان می آید و نام کلم پلو با برند شیرازی عجین شده است. اما کلم پلوی تهرانی هم برای خودش رقیب قدری است و نمی توان آن را دست کم گرفت. این غذا طعم خاص خودش را دارد که بسیار خوشمزه و خوش طعم است و عطرش کل خانه را برمی دارد.
تفاوت کلم پلوی تهرانی با شیرازی این است که در پخت کلم پلوی شیرازی از کلم مخصوص و سبزی استفاده میگردد، اما کلم پلوی تهرانی با کلم برگ پخته می گردد. اگر از درست کردن غذا های تکراری خسته شدید، پیشنهاد می کنم حتما کلم پلوی تهرانی را امتحان کنید و اگر در پی یک روش عالی برای پخت این غذا هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
گوشت چرخ نموده: 200 گرم
کلم برگ سفید: 1 عدد کوچک
پیاز بزرگ: 3 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
ادویه پلویی: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده: نصف فنجان
آب لیموترش: 1 قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این کلم پلوی خوشمزه اول باید برنج را با آب ولرم و کمی نمک به مدت 3 تا 4 ساعت خیس کنید. در مرحله بعد سراغ درست کردن کوفته قلقلی ها می رویم. یک پیاز بزرگ را رنده کنید و آب پیاز را نگیرید. گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده روی آن بریزید. گوشت را خوب ورز بدهید و از آن به مقدار فندق بردارید و کف دستتان گرد کنید. حالا یک ماهی تابه مناسب را انتخاب کنید و کمی روغن داخل آن بریزید. ماهی تابه را روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید تا داغ گردد و بعد کوفته قلقلی ها را داخل روغن بریزید تا کاملا سرخ گردد. حالا کوفته قلقلی ها را از ماهی تابه بیرون بیاورید.
2 عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل همان روغن ماهی تابه بریزید و اجازه بدهید پیاز ها سرخ و طلایی شوند. در مرحله بعد کمی زردچوبه به پیاز ها بزنید. الان وقت خرد کردن کلم سفید و اضافه کردن آن به پیازهاست. کلم ها را بیش از حد خرد نکنید تا داخل برنج دیده گردد. کلم را کمی با پیاز تفات بدهید تا سبک گردد، سپس نمک، فلفل، ادویه پلویی و دو قاشق زعفران روی آن بریزید و درب ماهی تابه را بگذارید تا کلم ها آب گردد و حسابی تفت بخورد. 10 دقیقه بعد درب ماهی تابه را بردارید و یک قاشق رب گوجه فرنگی و آبلیمو اضافه کنید و بگذراید مواد 5 دقیقه دیگر تفت بخورد. در آخر کوفته قلقلی های سرخ شده را اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید.
در مرحله بعدی برنج را آبکش کنید. توجه کنید که باید برنج را کمی زنده تر بردارید تا برنج بعد از دمکشی شل نگردد. حالا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و کف قابلمه مقداری روغن بریزید. ته دیگ موردنظرتان را کف قابلمه بچینید و مقداری از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. کمی از مایه کلم پلو روی برنج بریزید و دوباره مقداری برنج بریزید و بعد دوباره مایه کلم پلو و این کار را تا آخر ادامه بدهید، طوری که روی قابلمه برنج باشد. در آخر کمی روغن و مقداری زعفران دم نموده روی برنج بریزید و برنج را دم کنید. 45 تا 1 ساعت زمان بدهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد. بعد از این مدت زمان برنج را به صورت قالبی داخل ظرف مخصوص سرو برگردانید و این غذای خوشمزه و عالی را نوش جان کنید.
نکات تکمیلی
1 ـ بسیاری از افراد کلم را به خاطر بوی آن دوست ندارند؛ بنابراین مهم ترین نکته در خصوص تهیه غذا یا سالادی که با کلم برگ است، از بین بردن بوی کلم است. برای این منظور کلم ها را خرد کنید و به مدت 15 دقیقه داخل آب یخ قرار دهید، بعد داخل صافی بریزید و اجازه بدهید آب آن کشیده گردد. با این ترفند بوی بد کلم از بین می رود و درنهایت سالاد یا غذایی خوش طعم و خوش عطر خواهید داشت.
2 ـ همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
3 ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به مقدار ای اضافه کنید که کمی شور تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آب کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید میانه رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز گردد. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب کش کردن مناسب است که دانه های آن نرم گردد؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آب کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته گردد. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف گردد و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون رود تا برنج شور نگردد. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج آغاز به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد به برنج شوک وارد گردد و بیش تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
منبع: گردشبان