این نوع صبحانه معجزه می نماید!
به گزارش مجله فضای وب، گلبن سهراب، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، گفت: اگرچه مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی شیرین انتخاب های محبوب افراد برای صبحانه به شمار می روند، مصرف زیاد از حد این مواد غذایی در وعده صبحانه، می تواند چالش هایی برای سلامت فیزیکی و روانی افراد ایجاد کند.
به گزارش مهر؛ وی ادامه داد: وقتی افراد نوشیدنی ها و یا مواد غذایی شیرین مانند: مربا و عسل را در مقادیر بالا مصرف می نمایند، ترشح انسولین در خون به شدت افزایش میابد و در پی آن، افت سریع قند خون اتفاق می افتد که باعث افزایش اشتها و گرسنگی می گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین در وعده صبحانه می تواند باعث تغییرات خلقی منفی و اختلالات تمرکز در طول روز گردد، بنابراین با جایگزین کردن کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوسدار به همراه تخم مرغ یا پنیر به جای مواد غذایی شیرین، می توان از افت و خیز ناگهانی قند خون در طول روز جلوگیری کرد.
وی تاکید نمود: اگر چه اثرات منفی مصرف مواد غذایی شیرین در وعده صبحانه ثابت شده است ولی پزشکان هرگز خودداری کامل از این نوع مواد غذایی را توصیه نمی نمایند و اضافه کرد: مطالعات علمی، افراد را مجاز به تأمین 10 درصد از انرژی روزانه خود به وسیله مواد غذایی شیرین می دانند.
سهراب اضافه کرد: با اینکه مصرف مواد غذایی شیرین با آزاد ساختن سروتونین در مغز و ایجاد احساس آرامش در فرد همراه خواهد بود، توصیه کرد: مصرف بیش از حد این گونه مواد در طولانی مدت، از عوامل ایجاد افسردگی در افراد محسوب می گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این سوال که یک وعده صبحانه کامل و سالم شامل چه مواد غذایی است، گفت: اولین ماده غذایی مهم پروتئین است که یکی از برترین منابع آن، تخم مرغ است، ماده مهم بعدی فیبر است.
گلبن توصیه کرد: سبزیجات در یک صبحانه سالم حضور پر رنگی داشته باشند.
وی بعلاوه از نان های فیبردار به عنوان برترین نوع نان مصرفی نام برد و خاطر نشان کرد: یک رژیم غذایی سالم باید روزانه شامل 4 واحد میوه (هر واحد 100 گرم) باشد، تا املاح و ویتامین های لازم بدن تأمین گردد. بعلاوه اضافه کرد: کره بادام زمینی به علت نداشتن مقادیر بالای نمک، و داشتن اسیدهای چرب مهم، جایگزین بسیار مناسبی به جای پنیر در وعده صبحانه محسوب می گردد، به ویژه اگر همراه با نان سبوس دار مصرف گردد.
گلبن در خصوص تأثیر بخشی و ایمنی رژیم های غذایی نوین، اضافه کرد: به خاطر حمایت مقالات علمی از این رژیم ها، استفاده از این روش ها در جامعه افزایش یافته است. یکی از انواع این رژیم ها، رژیم 16 ساعته است، که در این 16 ساعت تنها ماده غذایی مجاز برای استفاده فرد، مایعات بدون کالری است.
سهراب ادامه داد: بعضی از مخاطبین اصلی این رژیم ها عبارتند از مبتلایان به سرطان که در حال شیمی درمانی هستند و می خواهند اثرات مطلوب تری از درمان خود مشاهده نمایند و حتی در افرادی که در کم کردن وزن با مشکل روبرو شده اند و نمی توانند از وزن خود بکاهند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: اینگونه رژیم ها ذاتاً موقتی هستند و نمی توان از آنها به عنوان شیوه زندگی استفاده کرد.
سهراب گفت: روش های نوین فستینگ برای بچه ها و نوجوانان در سن رشد و مبتلایان به دیابت اکیداً توصیه نمی گردد.
منبع: فرارو