طرز تهیه بلغور پلو ترکیه ای مخصوص
به گزارش مجله فضای وب، یارما پلو یا بلغور پلو ترکیه ای شباهت زیادی با استانبولی پلو خودمان دارد با این تفاوت که به جای برنج از بلغور گندم استفاده می گردد. در این مطلب شما را با بلغور پلو آشنا می کنیم.
بلغور پلو ترکیه غذایی ساده و مقوی است که از گندم کوبیده شده یا به اصطلاح بلغور که به زبان ترکی یارما گفته می شود تهیه می شود به همین علت دارای خواص و مواد معدنی فراوان است.
یارما پلو یا بلغور پلو ترکیه ای به تنهایی یا به همراه گوشت، مرغ، پنیر فتا یا ماست سرو می شود.
یارما پلو در ترکیه با طعم تند آماده می شود ولی اگر ذائقه شما به تندی عادت ندارد می توانید فلفل کمی به آن بزنید یا فلفل قرمز را از دستور حذف کنید.
بلغور پلو ترکیه ای
مواد لازم:
بلغور پلویی2 لیوان
گوجه فرنگی1 عدد
پیاز1 عدد
فلفل سبز1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم
طرز تهیه
بلغور را پارک نموده بشویید و به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید. پیاز را نگینی خرد نموده و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. فلفل سبز نگینی شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید. گوجه را پوست گرفته پوره کنید و به همراه رب گوجه به پیاز داغ اضافه نموده تفت دهید تا غلیظ شود.
آب بلغور را خالی نموده به سس اضافه کنید و تفت دهید. روی مواد را با آب جوش بپوشانید و صبر کنید تا آب تبخیر شود سپس در قابلمه را بگذارید و 15 دقیقه بلغور را دم کنید. بلغور پلوی شما آماده است و می توانید به همراه ماست چکیده سرو نمایید.
بلغور پلو با بادمجان
مواد لازم برای 2 نفر:
بلغور پلویی2 لیوان
بادمجان1 عدد درشت
گوجه فرنگی1 عدد درشت
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
پیاز1 عدد
فلفل سبز1 عدد
آب گرم3 لیوان
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه
برای تهیه بلغور پلو خوشمزه ترکی در ابتدا بلغور را با کمی نمک و آب ولرم به مدت 2 ساعت بخیسانید. بادمجان ها را به صورت راه راه یا کامل پوست بگیرید و به صورت حبه قندی خرد کنید و نیم ساعت داخل آب نمک بریزید تا تلخی اش گرفته شود. سپس آبکش نموده روی پارچه نخی خشک کنید و با کمی روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و کناری بگذارید اگر می خواهید بلغور پلوی شما رژیمی شود بادمجان ها را روی کاغذ حوله ای پهن کند تا روغن اضافه شان کشیده شود.
پیاز را نگینی خرد نموده و با روغن به جامانده در تابه تفت دهید تا طلایی شود. گوجه فرنگی و فلفل خرد شده را اضافه نموده چند دقیقه تفت دهید و سپس رب گوجه را اضافه نموده تفت دهید. بلغور را آبکش نموده به مواد اضافه کنید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و آب جوش را اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید تا آب قابلمه کاملا کشیده شود. بادمجان را به بلغور اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و به مدت 15 دقیقه دم بگذارید.
بلغور پلو با لوبیا سبز
مواد لازم برای 4 نفر:
پیاز یک عدد میانه
زردچوبه، فلفل پول بیبر، فلفل سیاه به اندازه لازم
عصاره گوشت یا مرغ یک عدد
لوبیا سبز400 گرم ریز شده
گوشت چرخ نموده یا سیب زمینی در صورت تمایل به اندازه دلخواه
رب دو قاشق غذا خوری
بلغور4 پیمانه
آب5 پیمانه
گوجه فرنگی2 عدد نگینی
طرز تهیه
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. در صورت تمایل گوشت چرخی یا سیب زمینی نگینی به پیاز اضافه نموده و تفت دهید. لوبیا سبز نگینی خرد شده را اضافه نموده و تفت دهید. گوجه و رب گوجه فرنگی را به همراه عصاره مرغ یا گوشت اضافه کنید. بلغورها را که از 2 ساعت قبل خیس نموده اید، به همره آب به قابلمه اضافه کنید و روی شعله ملایم بپزید تا آبش کشیده شود. سپس دم کنی بگذارید و به مدت 25 - 30 دقیقه بگذارید دم بکشد.
بلغور پلو با فیله مرغ
مواد لازم برای 4 نفر:
پیاز1 عدد
زردچوبه، نمک، فلفل به اندازه لازم
عصاره مرغ به اندازه لازم
گوجه فرنگی2 عدد
فیله مرغ3 عدد
روغن سرخ کردنی به اندازه لازم
بلغور 4 پیمانه
رب فلفل به اندازه لازم
فلفل قرمز2 عدد
سیر1 حبه
طرز تهیه
بلغور را پاک کنید و بشویید و در یک کاسه آب خیس کنید و بگذارید چند ساعت بماند. چربی اضافه فیله مرغ ها را بگیرید و به صورت معکبی خرد کنید. پیاز و سیر را پوست گرفته و را نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی و فلفل قرمزها را نگینی خرد کنید. تابه را روی حرارت بگذارید و روغن اضافه کنید و وقتی داغ شد پیاز را اضافه نموده تفت دهید تا نرم شود سپس سیر و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
فیله مرغ را اضافه نموده کاملا سرخ کنید. رب فلفل یا رب گوجه را اضافه نموده و سرخ کنید. فلفل را اضافه نموده تفت دهید تا تندی اش به خورد غذا برود و در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید. گوجه ها وعصاره مرغ را اضافه کنید و 2 تا قل که زد بلغور آبکش کنید و داخل تابه بریزید و 5 پیمانه آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم بجوشانید تا آبش کشیده شود. حرارت را کم کنید و دم کنی بگذارید و 40 دقیقه بلغور پلو را دم بگذارید.
بلغور پلو با لپه و گوشت چرخ نموده
مواد لازم:
بلغور گندم 2 پیمانه
لپه 1 پیمانه
کره 1 قاشق غذا خوری
قرص عصاره گوشت 1 عدد
پیاز 1 عدد
گوشت چرخ نموده 250 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه به اندازه لازم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 1 عدد
طرز تهیه
بلغور و لپه را از 2 - 3 ساعت قبل در آب خیس کنید. لپه خیس خورده را در کره تفت دهید. مقدری آب و عصاره گوشت به لپه اضافه کنید و بپزید تا نرم شود. پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ نموده، نمک و فلفل و زردچوبه ورزش دهید و کوفته قلقلی درست کنید و در اندازهی روغن سرخشان کنید. رب گوجه را به کوفته ها اضافه نموده تفت دهید سپس لپه و آبی که در آن پخته را اضافه کنید. در صورت تمایل کمی زعفران و نمک بزنید و حرارت را کم کنید تا مواد بپزند.
در قابلمه ای جداگانه اندازهی آب و نمک بریزید و وقتی به جوش آمد بلغورها را داخل آب بریزید و حدود 20 - 25 دقیقه بلغور را بپزید، اگر بلغور کاملا نرم شده بود می توانید آن را آبکش کنید. کف قابلمه ته دیگ سیب زمینی بیندازید و لایه لایه بلغور آبکش شده و مواد گوشتی بریزید و در قابلمه را بگذارید تا روی حرارت ملایم دم بکشد.
منبع: گردشبان